MAĞDUR OLAN YAŞLI ÇİFTE VALİ NAYİR SAHİP ÇIKTI

featured

VALİ NAYİR; “Devlet Olarak Her Türlü Desteği Vereceğiz”

Geçtiğimiz gün Kütahya’nın merkez Akoluk köyünde Yıldırım düşmesi sonunda İnekleri telef olan vatandaşa Bilecik eski Valisi, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir sahip çıktı.Sekiz ineğin 5 tanesinin ölmesiyle hayvanların başında ağlayan ve başka geçim kaynağı olmadığını belirten yaşlı çifte Devlet ve Millet sahip çıktı.66 Yaşındaki Hüseyin Girgin 62 yaşındaki Fatma Girgin’e Vali Nayir ve hayırsever bir vatandaş sahip çıktı.Haber duyulur duyulmaz harekete geçen Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir gerekli organizasyonları yaparak Vali yardımcısını,İl Tarım ve Hayvancılık Müdürünü ve Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerini harekete geçirdi.Acil yardım fonundan 3 BİN TL. ödenek aktarılan yaşlı çifte ayrıca Burdur’lu hayırsever bir işadamı da 3 Adet gebe İnek bağışladı.

MEHMET KAYA; “NE YAPABİLİRİZ DİYE DÜŞÜNDÜK VE…”

Burdur’da hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren “KAYALAR HAYVANCILIK” sahibi Mehmet Kaya gazetemiz muhabirinin sorularını cevapladı. Kaya; “gece saat 23 surlarında Muhasebeci arkadaşımız olaydan beni haberdar etti. Videoyu izledik ve gerçekten çok üzüldük. Ne yapabiliriz diye düşündük ve 3 adet gebe ineği Kütahya’ya yaşlı çifte gönderdik. Aslında yapılan bu tür yardımlar gizli olmalı ancak bu yaşlı çiftin konumu çok farklı” diyerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

1

Diğer yandan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise;  “Vali Yardımcısı Yüksel Kara’yı görevlendirmem üzerine Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Gıda ve Tarım hayvancılık il müdürlüğü görevlilerimizle birlikte bölgeye gidildi. Devlet olarak yanlarında bulunduğumuzu, mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla her türlü desteği vereceğimizi söyledik. Bu kapsamda acil ihtiyaçları ve hayvanların telef olması nedeniyle oluşan süt kaybı sebebiyle 3 bin TL acil yardım ödeneğinden yardım verildi. Aynı zamanda Burdur’da bulunan hayırsever vatandaş Kayalar İthal Hayvancılık Şirketinin sahibi Mehmet Kaya Bey tarafından üç adet gebe inek bugün öğleden sonra Kütahya’ya geldi. Görevlilerimiz Burdur’dan gelen üç tane ineği mağdur vatandaşlarımıza teslim etti.”



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir