Gölpazarı cevizi Türkiye’nin artık uluslararası bir markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Belediye Başkanı Hayri Suer, ”Hedefimiz ilçemizi cevizin başkenti yapmak.” dedi.
İlçede ceviz hasadı büyük bir heyecanla başladı. Vali Şefik Aygöl ile birlikte hasada katılan Başkan Suer, yaptığı açıklamada:
Kolay kırılan ince kabuğu ve yüksek yağ oranı ve lezzetiyle öne çıkan Gölpazarı Cevizi artık pazarda lider konumunda Çünkü üretim rekoltemiz ile şimdilik Türkiye’de üçüncü sırada yerimizi aldık. Hedefimiz daha yukarıları ve ilçemizi cevizin başkenti yapmak.
Bu gün Bilecik Valimiz Sayın Şefik Aygöl Beyefendiyi ceviz hasadı nedeniyle ilçemizde misafir ettik. Karaahmetler Köyümüzde ceviz hasadına katıldık.
Ceviz İşleme Tesisimizi ve Soğuk hava deposu ve meyve işleme tesislerini gezerek tesislerin çalışmaları hakkında bilgi aldık. Valimize nazik ziyaretleri için teşekkür ederiz.
Çiftçilerimize bol bereketli bir hasat dönemi diliyorum. Allah C.C. bereketli eylesin.
ifadelerini kullandı.