T.C.
BİLECİK
İCRA DAİRESİ
2015/469 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:
1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri :Bilecik İl, Merkez ilçe, 95 Ada No, 25 Parsel No, İstiklal Mahalle 5 Bağımsız Bölüm: Taşınmazın bulunduğu bölge şehir merkezi olarak tabir edilebilecek bir noktada bulunmaktadır. Bölgede; Bilecik Belediyesi Seven Çarşısı, bankaların il merkez şubeleri, giyim mağazaları, marketler, restoran ve kafeteryalar bulunmaktadır. Taşınmazın bulunduğu bölge valiliğe, merkez ptt şubesine, otobüs terminaline yürüme mesafesindedir. Taşınmaz 95 ada 25 parsel üzerinde, bitişik nizam, betonarme kargir yapı cinsinde, zemin+6 normal kat+çatı katı olarak inşa edilen yapının 1+1+mutfak tarzında daire şeklindedir. Bina dış cephesi plastik boyalıdır. Giriş kapısı demir doğramadır. Bina giriş holü ve merdivenler mermer döşeme, duvarlar ve tavan plastik boyalıdır. Binada asansör mevcuttur. Isınma sistemi doğalgazdır. Kıymet takdirine konu 5 nolu bağımsız bölüm; 4,5 ve çatı katının birleşmesinden oluşmaktadır. 4,5 ve çatı katından oluşan 5 nolu bağımsız bölüm toplam 172 metrekare kullanım alanına sahip olup tripleks bir dairedir. 5 nolu bağımsız bölümün ilk katında (4.katta) bulunan kısımda geniş bir mutfak, salon ve bir oda bulunmaktadır. Bağımsız bölümün orta katında (5. Normal katta bulunan kısmında) ebeveyn odası, oda, wc ve banyo bulunmaktadır. Bağımsız bölümün çatı katı kısmında olan bölümünde ise geniş bir teras, mutfak ve banyo bulunmaktadır. Bağımsız bölümün katlar arası geçişi ahşap merdivenler ile sağlanmaktadır. Taşınmazın hol, mutfak, odalar ve salonda duvar kağıdı uygulaması yapılmıştır. Tavanlar plastik boyalı ve kartonpiyerlidir. Giriş kapısı çelik kapı olan dairenin iç mekan kapıları Amerikan ahşap doğrama olup, camlar pvc dir. Banyoda duşakabin bulunmaktadır. Dairenin mutfağında ankastre fırın, davlumbaz ve ocak bulunmaktadır. Taşınmazın ısınma sistemi doğalgazdır. Daire içi ısınma petekler ile sağlanmayıp zeminden ısıtma şeklinde yapılmaktadır. Çatı katında bulunan terasın üstü kapalı olup cepheleri açılır cam duvar uygulaması ile kaplanmıştır. Dairenin özellikle teras kısmı şehir içi manzaralı durumdadır.
Adresi : İstiklal Mah. Belediye Sok. No:27-1 Kat: 4-5 Çatı Katı, Merkez/BİLECİK
Yüzölçümü : 172 m2
Arsa Payı : 175/545
İmar Durumu : Var, İnşaat tarzı 1/1000 ölçekli uygulama imar planında bitişik nizam
6 (altı) konut+ticaret alanında kalmaktadır.
Kıymeti : 196.000,00 TL
KDV Oranı : 3065 Sayılı KDV Kanunu’nun 17. Maddesinin 4. Fıkrasının (ş) bendi uyarınca KDV’den muaftır.
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir
1.Satış Günü : 24/06/2016 günü 14:50-14:55 arası
2.Satış Günü : 22/07/2016 günü 14:50-14:55 arası
Satış Yeri :Bilecik Adliyesi, Bodrum Kat, Çay Ocağı Önü, Merkez/BİLECİK
——————————————————————————————————————————————————-
Satış şartları :
1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, ½ tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrımenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeler lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanunun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderacatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/496 Tlmt. Sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları,
7-İ.İK 127. Maddesi uyarınca “İlanın birer sureti borçluya ve alacaklıya ve taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgililerin tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ olunur. Adresin tapuda kayıtlı olmaması halinde, varsa adres kayıt sistemindeki adresleri tebligat adresleri olarak kabul edilir. Bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmaz, gazetede veya elektronik ortamda yapılan satış ilanı tebligat yerine geçer.” Hükmü ilan olunur. 21/04/2016(BN: 156)