1. Haberler
  2. Manşet
  3. Bilecik’te Tarım ve Hayvancılığa 71 Milyon TL’lik Yeni Yatırım Desteği

Bilecik’te Tarım ve Hayvancılığa 71 Milyon TL’lik Yeni Yatırım Desteği

featured

Bilecik’te, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yürütülen IPARD III Programı kapsamında desteklenen yatırımların hibe sözleşmeleri, Vali Faik Oktay Sözer tarafından yatırımcılara teslim edildi.

Mustafa Çakmak, Yedirenk Veterinerlik ve Hayvancılık firmasının “Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletme” projesi; Mehmet Yağız, “Süt Üreten Tarımsal İşletme” projesi; Zeynep Genç ise Çerkeşli Soğuk Hava Entegre Tesisi ile “Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlama” projesi kapsamında sözleşmelerini  Vali Sözer’den  aldı.

Projelerin yatırım ve hibe detayları şöyle:
• Çerkeşli Soğuk Hava Deposu Projesi: 19.089.866 TL yatırımın %50’si hibe ile 9.608.795 TL
• Yağız Çiftliği Kurulma Projesi: 13.867.671 TL yatırımın %60’ı hibe ile 8.320.602 TL
• Mustafa Çakmak Hayvancılık İşletmesi: 25.993.223 TL yatırımın %60’ı hibe ile 15.595.933 TL

Hayvancılık, tarımsal işletmeler ve soğuk hava deposu alanlarındaki bu yatırımlar, ilimizin tarımsal üretim kapasitesini artıracak ve kırsal kalkınmaya güçlü katkı sağlayacak. Toplamda 71 milyon TL’yi aşan yatırım bedeliyle Bilecik’in tarım ve hayvancılığına yeni bir ivme kazandırılması hedefleniyor.