Adagio çeşidi sertifikalı ekmeklik buğday tohumu, %75 çiftçi katkısı ve %25 İl Özel İdaresi katkısıyla çiftçilere ulaştırılacak. Çiftçi katkı bedeli kilogram başına 23,50 TL olarak belirlendi.
Başvurularda çiftçilerin ÇKS kayıtlarının bulunması ve ekim yapılacak alanların ÇKS’de beyan edilmiş olması gerekiyor. Bir çiftçi en fazla 250 kilogram tohum talebinde bulunabilecek. 1 dekar alan için yaklaşık 25 kilogram tohum kullanılacak olup, talepler en az bir torba ve en fazla beş torba olacak şekilde alınacak.
Ön talepler için son başvuru tarihi 17 Eylül 2025 olarak açıklandı. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecek. Başvurular, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen yapılacak.
