Bilecik’te Nevruz kutlaması gerçekleştirildi.
Vali Faik Oktay Sözer, il protokolü ile birlikte Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliğine katıldı.
Baharın müjdecisi, birlik ve beraberliğin simgesi olan Nevruz’un coşkusunun yaşandığı programda; Vali Sözer ve il protokolü, okul tarafından hazırlanan proje sergisini inceleyerek öğrencilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Program kapsamında Nevruz ateşi yakılarak üzerinden atlanırken, kadim geleneğin önemli sembollerinden olan demir dövme etkinliği de temsili olarak gerçekleştirildi.
Programa Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, İl Emniyet Müdürü Erdem Çağlar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ali Vanlı, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik, renkli gösteriler ve öğrencilerin hazırladığı projelerle büyük beğeni topladı. Programda ok atışları ve halat çekme sırasında neşeli dakikalar yaşandı.




