1. Haberler
  2. Manşet
  3. ÜNİVERSİTEMİZ YİNE FULL ÇEKTİ

ÜNİVERSİTEMİZ YİNE FULL ÇEKTİ

featured
0
Paylaş

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarında tüm programlarındaki kontenjanları yüzde 100 doldurarak dikkat çeken bir başarı elde etti.

“Doğru Tercih, Doğru Üniversite” anlayışıyla öğrencilerin tercih listelerinde yer bulan üniversiteye, 2 bin 578 öğrenci önlisans, bin 540 öğrenci ise lisans programlarına yerleşti. Böylece yeni eğitim-öğretim döneminde BŞEÜ’nün toplam öğrenci kontenjanı olan 4 bin 118’in tamamı dolmuş oldu.

Üniversite yönetiminden yapılan değerlendirmede, eğitim faaliyetlerinin yalnızca akademik başarıyla sınırlı tutulmadığı, öğrencilerin sosyal, kültürel ve mesleki açıdan gelişimlerine de önem verildiği belirtildi.

Açıklamada; güçlü akademik kadro, uygulama ve araştırma olanakları, yenilenen fiziki ve teknolojik altyapı ile öğrenci odaklı hizmet anlayışının üniversitenin tercih edilmesinde önemli rol oynadığı ifade edildi.

Üniversitenin yeni öğrencilerin katılımıyla eğitim, araştırma ve bilimsel üretim kapasitesini daha ileri taşımayı hedeflediği kaydedilirken, öğrencilere çağın ihtiyaçlarına uygun bilgi ve beceriler kazandırılması ve Türkiye yükseköğretimindeki konumunun güçlendirilmesi için çalışmaların sürdürüleceği bildirildi.

BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı da tüm kontenjanların dolmasının üniversitenin son dönemdeki gelişiminin önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti.