BAŞKAN KARABIYIK MİLLET KÜTÜPHANESİNİN AÇILIŞINA KATILDI

featured

AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, Türkiye’nin en büyüğü olma niteliği taşıyan “Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi”nin açılışına katıldı.

Dünyanın sayılı kütüphaneleri arasına girmeyi hedefleyen “Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve çok sayıda davetlinin katılımıyla görkemli bir törenle açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her kitabın bir alim olduğunu vurgulayarak, “ eğer yüzlerce kitabınız varsa yüzlerce alimin dostusunuz ve onların ilminden faydalanıyorsunuz demektir. Bu da, bir nevi dünyada cennet hayatı yaşamak, cennet meyvelerinden tatmaktır. Zira biz, her alimi, gölgesinden istifade edilmesi gereken bir cennet ağacı, kitapları da o ağacın meyveleri olarak gören bir medeniyetin mensuplarıyız” ifadelerinde bulundu.

Açılışa katılım gösteren AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık ise “Dünyanın sayılı kütüphaneleri arasında yerini alacak “Cumhurbaşkanlığı MilletKütüphanesi” hizmete açıldı. Bu tarihi ana tanıklık ettiğimiz ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ ın vizyonuyla ülkemize kazandırılan bu büyük eser hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Öte yandan inşa çalışmalarına 2016’da başlanan kütüphane, 125 bin metrekare kapalı alana sahip ve aynı anda 5 bin kişiye hizmet verebilecek. Kütüphanede 4 milyon basılı, 120 milyonun üzerinde elektronik yayın ile 550 bin e-kitap ve nadir eser bulunuyor. Basılı kaynakların yanı sıra elektronik kaynak aboneliklerine de başlanan kütüphanede, 100 farklı ülkeden 134 farklı dilde basılı kitap ile 120 milyon makale ve rapor, uzunluğu 201 kilometreyi bulunan raflarda yer alıyor.



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir