Gölpazarı’nda Yaşlı ve Engelliler Unutulmayacak

featured

Gölpazarı İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca İlçe merkezi ve köylerinde ikamet eden korunmaya muhtaç yaşlı ve engellilere yönelik hazırlanan proje ile evde bakım hizmeti veriliyor.

Bu kapsamda alınan 5 personel ile ayda en az 2 kez olmak üzere 50 vatandaşın ev temizliği, kişisel temizlikleri ve yemekleri yapılıyor.

Proje de temel amacı ise şu şekilde anlatıldı:

1- 3294 Sayılı Kanun Kapsamında bulunan ve kronik hastalığı veya engeli sebebiyle kendi öz bakımını yerine getiremeyen vatandaşlarımız ile 65 yaş üzerinde olup sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk içinde yaşamını sürdüren ancak huzurevi hizmetini istemeyen korunmaya muhtaç yaşlılara ve engellilere evde temizlik hizmeti vermek.

2- Yardıma muhtaç yaşlı vatandaşlarımız ile engelli vatandaşlarımıza bu şekilde hizmeti sürdürerek onları onure etmek, toplum içindeki konumlarını iyileştirmek ve bu kişilere devletimizin sahip çıktığı ve saygı duyduğu olgusunu yerleştirmek, onlara insan onuruna yakışan hizmeti verebilmek ve sosyal hizmeti yaygınlaştırmak.

4- Sosyo-ekonomik yoksulluk içinde bulunan bayanlara iş imkanı sağlanarak, ekonomik özgürlüklerini kazanmaları ve ekonomik sıkıntılarının azaltılması amaçlanmaktadır.

5- Ayrıca işsiz olan erkek vatandaşlarımıza iş imkanı sunularak bu vatandaşlarımızın ve bakmakla yükümlü oldukları ailelerin hem ekonomik hem de psikolojik olarak rahatlamalarını sağlamaktır.

 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir