1. Haberler
  2. Manşet
  3. AK KOYUN KARA KOYUN BELLİ OLACAK

AK KOYUN KARA KOYUN BELLİ OLACAK

featured

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) İl Başkanlığı yarışı gün yaklaştıkça kızışıyor.23 Eylül’de yapılacak olağan kongrede üç aday yarışacak.

Mevcut İl Başkanı M.Metin Yaşar’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından Recep Dindar, Berna Pamukçu ve Ali Özdemir aday olduklarını belirten isimler oldu.

Doğal delegeler ile birlikte 199 delegenin oy kullancağı İl kongresinde ipi hangi adayın göğüsleyeceği merak edilirken,  23 Eylül’de yapılacak kongrede başkanlık için yarışacak il başkan adaylarını yakından tanıyalım:

RECEP DİNDAR

Bilecik doğumlu, üniversite mezunu olan Dindar, ilk iş hayatına Bilecik Belediyesi’nde başlayarak sonrasında TEDAŞ İl Müdürlüğünde uzun yıllar yöneticilik yaparak kurumdan emekli oldu. İş hayatına atılan Redep Dindar Bilecik’te konut ve işyeri olmak üzere 2 bin 500 civarında inşaat yaparak Dindar İnşaat adını adeta markalaştırdı.

CHP’de çeşitli kademelerde görev alan Dindar, halen il başkan vekili olarak görev alıyor.

12 Eylül 1980 İhtilalinde kapatılan CHP’nin 80 sonrası kurucu İl Başkanı merhum Ali Osman Dindar’ın kardeşi olan Recep Dindar merkeze bağlı Çukurören Köyündendir.

BERNA PAMUKÇU

Ankara doğumlu, üniversite mezunu olan Pamukçu, iş hayatına bankacılık sektöründe başladı.İstifa ederek iş hayatına emlak sektöründe devam eden Pamukçu, ilimizin tanınmış ailelerinden, Gölpazarlı İş insanı Ali Pamukçu’nun oğlu Benan Pamukçu ile evli olup, Beren adında bir kız çocuğu annesi.

Siyasete, CHP’de Merkez İlçe Yönetim Kurulunda görev alarak başlayan Berna Pamukçu, Merkez İlçe Başkanlığı yaptı.

23 Eylül Cumartesi günü yapılacak kongrede aday olacağını belirten Pamukçu’nun önümüzdeki günlerde partide basın açıklması yapacağı öğrenildi.

ALİ ÖZDEMİR

Bilecik Çavuşköy kökenli olan Özdemir, eski adıyla Beden Terbiyesinde(Gençlik ve Spor Müdürlüğü) çalışma hayatına memur olarak başladı.Ağrı’ya tayin olmasının ardından CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’ün TBMM’de dokuz yıl danışmanlığını yapan Ali Özdemir emekliliğin ardından ticarete atıldı.Bilecik’te tarım aletleri üzerine faaliyet gösteren Özdemir, geçtiğimiz günlerde İl başkanlığı adaylığını açıkladığı basın toplantısında mevcut yönetimi eleştirerek, partini kuruluş tarihi olan 9 Eylül’deki fotoğrafların eksik olduğunu vurgulamıştı.