1. Haberler
  2. Manşet
  3. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN SAĞLIK ATILIMI

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN SAĞLIK ATILIMI

featured

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şükrü Beydemir, Diş Hekimliği Fakültesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne ilişkin bilgiler verirken, “Altyapı çalışmalarını tamamlamak üzere olduğumuz Diş Hekimliği Fakültemizde, YÖK tarafından kadroların serbest bırakılmasıyla 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenci alımına başlamayı planlamaktayız.” dedi.

Konuya dair açıklamalarda bulunan Rektör Beydemir Tıp Fakültesi’nin büyümeye devam ettiğini söylerken, Bilecik için oldukça önem arz eden Diş Hekimliği Fakültesi’ne ilişkin de önemli bilgiler verdi.

“ÇOK BAŞARILI OPERASYON YAPILMAYA BAŞLANDI”

“Kurulduktan sonra kısa sürede önemli yol kat ettiğimiz bir diğer birimimiz Tıp Fakültemizdir.” sözleri ile konuşmasına başlayan Rektör Beydemir şunları söyledi:

“Tıp Fakültemizde; Temel Tıp Bilimleri Bölümü, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü ve Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü olmak üzere 3 bölüm kurulmuştur. Bu bölümlere bağlı olarak Fizyoloji, Genel Cerrahi, Kardiyoloji, Radyoloji, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları bunlardan bazıları olmak üzere toplam 20 anabilim dalı bulunmaktadır.

Tıp Fakültemizde yaptığımız yatırımların, insan yaşamına temas etmeye başlaması ilimiz için önemlidir. Tıp Fakültemiz Bilecik’te yeterli sağlık hizmeti alamayan vatandaşlarımızın diğer şehirlere giderek yaşadıkları hem maddi hem manevi kayıpların önüne geçilmesini sağlamıştır. Tıp Fakültesi üniversitemize olduğu kadar ilimize de artı bir değer katmış olup artık civar illerden Bilecik’e tedavi için gelen vatandaşlarımıza da hizmet vermektedir.

Fakültemizde; 3 profesör, 7 doçent, 36 doktor öğretim üyesi, 2 öğretim görevlisi olmak üzere toplam 48 öğretim üyesi görev yapmaktadır. Cerrahi Tıp Bilimlerinde 10 öğretim üyesi, Dahili Tıp Bilimlerinde 14 öğretim üyesi ve Temel Tıp Bilimlerinde 15 öğretim üyesi bulunmaktadır. Fakültemizde görev yapan tüm öğretim üyeleri Üniversitemiz ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevlendirilmişlerdir.

Akademisyenlerimizin bu deneyimleri, ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın sağlık hizmetine yerinde ulaşmaları bakımından son derece önemlidir. Eğitim ve Araştırma Hastanemiz ilimizde ilk defa yapılan başarılı operasyonlarla vatandaşlarımızın hastalıklarına sıhhat bulmalarına vesile olmaktadır. Tıp Fakültemiz açıldıktan sonra hastanemizin özellikle Kardiyoloji ve Kulak Burun Boğaz Bölümlerinde pek çok başarılı operasyon yapılmaya başlandı. Hastanemizde 24 saat esasıyla çalışan kardiyoloji doktorlarımız ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın olası kalp rahatsızlıklarında kilometrelerce uzaktaki başka bir şehre gitmelerinin; zamanla yarış esnasında yaşanabilecek olumsuz durumların önüne geçmektedirler.

Fakültemize ilk öğrenciler 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında alınarak, öğrencilerimiz iş birliği protokolü gereği 4. sınıfa kadar eğitimlerini Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesinde görecek şekilde bir planlama yapıldı. Fakat bu süreç kısa sürmüş olup 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında alımını yaptığımız 56 öğrencimizin eğitimleri kendi üniversitemiz bünyesinde verilmeye başlandı. Ülkemizde bu kadar kısa sürede öğrencilerine kendi bünyesinde eğitim vermeyi başarmış ilk ve tek üniversite yine Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’dir. Bu süreçte bize desteklerini esirgemeyen Sağlık Bakanlığımıza ve İl Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ederiz.”

ÖĞRENCİ ALIMI BAŞLIYOR

Diş Hekimliği Fakültesi’ne dair konuşan Rektör Beydemir, “Mümkün olan en kısa sürede Diş Hekimliği Fakültemiz ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin yapımını tamamlayıp hizmete açmayı planlamaktayız.” dedi.

Rektör Beydemir konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Sağlık temelli fakültelerimizin bir diğeri olan Diş Hekimliği Fakültemizin kurulmasına dair Cumhurbaşkanı kararı 25 Haziran 2021 tarihinde; ağız ve Diş Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezimizin kurulma kararı ise 2 Ocak 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Şehrimizde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde, merkez ve ilçeler dahil olmak üzere 28 adet ünite mevcuttur. Biz bu sayıya Diş Hekimliği fakültemizin açılmasıyla birlikte ek olarak 68 ünite daha ekleyeceğiz. Mevcut Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde yalnızca 1. basamak tedaviler yapılabilmektedir. Ortodonti tedavisi gibi uzmanlık gerektiren operasyonları, hastalarımızı başka bir yere sevk etmek zorunda kalmadan, titiz çalışmalarla yapmış olacağız.

Diş Hekimliği Fakültemizi de ilimizin sağlık hizmetleri için en az Tıp Fakültemiz kadar önemsiyoruz. Altyapı çalışmalarını tamamlamak üzere olduğumuz Diş Hekimliği Fakültemizde, YÖK tarafından kadroların serbest bırakılmasıyla 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenci alımına başlamayı planlamaktayız.

Diş Hekimliği Fakültemizde Temel Bilimler Bölümü ile Klinik Bilimler Bölümü ve bu bölümler altında 8 Ana bilim dalı açılmıştır.

Mümkün olan en kısa sürede Diş Hekimliği Fakültemiz ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin yapımını tamamlayıp hizmete açmayı planlamaktayız.”