Bilecik Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce düzensiz göçmenlerle ilgili çalışma yapıldı.
Haber Merkezine gelen ihbar üzerine Gazipaşa Mahallesi Dedeoğlu Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bir apartmanda kaçak olarak yabancı uyruklu şahısların kaldığı bildirilmesiyle, Şube Müdürlüğünce bahse konu adrese operasyon düzenlendi.
Belirtilen 5 katlı apartmanın birinci katının yemekhane olarak dizayn edildiği, her katta üçer daire kapısının ve dairelerin odalarının da bölümlere ayrılarak, apart tarzı yaşam alanları oluşturulduğu ekiplerce tespit edildi. Binanın 1. katında bulunan yemekhane bölümünde yapılan kontrollerde (7) Türkmenistan ve (5) Afganistan uyruklu, 12 düzensiz göçmen yakalandı.
Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan sorgulamalarda yabancı şahısların ülkemizde yasal kalış haklarının bulunmadığı kaçak olarak çalıştıkları tespit edilerek, 12 düzensiz göçmen işlemlerinin ardından sınır dışı edildi.
Düzensiz göçmenlere barınma ve iş imkanı sağlayan (3) şahıs hakkında Göçmen Kaçakçılığı Yapmak (TCK 79/1) suçundan şüpheli olarak adli tahkikat yapıldı. Düzensiz göç ile mücadeleye yönelik olarak Bilecik genelinde, yasa dışı göçmen çalıştıran ve insan ticareti yapan şahıs organizasyon/organizatörlerin deşifresine yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla devam edeceği bildirildi.