Bilecik’te, İsrail’in Filistin’e gerçekleştirdiği saldırılara tepki gösterildi.
Atatürk Parkı’nda toplanan ve kent merkezinde ellerindeki Filistin ve Türk bayrakları ile dövizler taşıyan çok sayıda öğrenci, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdükten sonra basın açıklaması yaptı.
Burada basın açıklamasını okuyan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü öğrencisi Furkan Engiz, 200 gündür bölgedeki çatışmaların sürdüğünü, Gazze ve Kudüs özgürleşinceye kadar Filistinlilerin yanında olacaklarını söyledi.
Yetkilileri İsrail’in saldırılarına tepki göstermeye davet eden Engiz, şu ifadelere yer verdi:
“Gazze’deki direniş basit bir insan hakları mücadelesi değil, hak ile batılın mücadelesidir. Pazartesi günü Hamas’ın ateşkes çağrısına rağmen Refah’a saldırı başlatan İsrail, Gazze’nin Mısır’a açılan sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirdi. İsrail askerlerinin bölgeyi ele geçirmesi ile eş zamanlı Refah Sınır Kapısı’nda sefer hareketliliği ve insani yardım geçişlerinin tamamen durdurulduğunu belirtti. Zaten yetersiz ve az sayıda yardım geçişi olan Refah’a yardımlar artık tamamen kesildi.”