1. Haberler
  2. Manşet
  3. BİLECİK’TEN İSRAİL’E LANET YAĞDI!

BİLECİK’TEN İSRAİL’E LANET YAĞDI!

featured

İsrail’in ablukası altındaki Gazze’ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Bu kapsamda İsrail’e tüm Türkiye’de tepkiler çığ gibi büyüyor. Bilecik İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Derneği üyeleri, bu çerçevede İmam Hatip Lisesi Tatbikat Camisinde bir etkinlik düzenledi. Üyeler, Filistin’de şehit düşen kardeşlerimiz için Cuma namazı çıkışı ‘gıyabi cenaze namazı’ kıldı.

Sloganların atıldığı ve İsrail’e tepkiyi anlatan dövizlerin tutulduğu etkinlikte konuşan dernek başkanı Ersel Emiroğlu, ”İsrail iç siyaseti zor günlerden geçerken sonra yaşananlar İsrail siyasetini erken seçime götürecek kadar zor duruma sokmuştur. Birleşmiş Milletler ve ABD’nin koşulsuz desteği süreçteki en büyük dayanaklarıdır. İsrail’in dışarıdan destek alarak süreci uzatma çabası aslında uluslararası kamuoyunda İsrail’e karşı güçlü devlet imajını ne kadar abartıldığında bir kanıtıdır. İsrail’in ortaya koymak istediği yumruk politikaları algısı son olaylarla birlikte itibar kaydına uğramış ve İsrail’i çizmek istediği güvenlik imajını ciddi anlamda zedelemiştir. Bu kadar büyük güvenlik açıkları bol sat başta olmak üzere İsrail’e yönelik bakış açılarını değiştirecektir aynı zamanda yerleşim bölgelerinde direnişin etkin bir tutum göstermesi sadece Gazze sınırında değil israillerin yaşadığı tüm bölgelerde bir endişe oluşturmuştur. Bu endişelin orta vadede İsrail’in yerleşim ve göç politikalarına etkisi olacaktır.” dedi.

Emiroğlu, ”Direnişin kendini ifade ediş biçiminin daha kapalı bir yapıda olması operasyonel kabiliyetini sadece kriz zamanlarında uluslararası medyaya tanıtabilmesine sebebiyet vermektedir. 2021’de menzil ve mühimmat gücü olarak kuvvetli bir mesaj veren hareket son olaylarda gücünü çok arttırdığını ve operasyonel kabiliyetinin geliştirdiğini göstermiştir.” diyerek şöyle devam etti:

”Filistin cephesindeki gelişmelere baktığımızda hareketin başlamasının ardından İslami cihad operasyonun bir parçası olduğunu açıkladı ardından fetih ruh ve operasyonların meşru olduğunu belirtti. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi operasyonlara tam anlamıyla destek verilmesi gerektiğini ifade etti. Bu 4 grup (Hamas, Fetih, İslami cihad ve FHKC Filistin neredeyse yüzde 100’ünü oluşturmaktadır. Aksa tufanı operasyonu Filistin grupları arasındaki muhtelif bakış açılarının Filistin’in özgürlüğü gibi kırmızı çizgi kabul edilen konularda ortadan kalktığını göstermektedir. Bu durumun süreç boyu devam ettiği takdirde İsrail’in zorluklar yaşaması kaçınılmazdır. Unutmamak gerekir ki asıl Savaş düşmanın Savaş iradesini kırmaktır. Kim bir karışım miktarı bir yere haksız olarak zulümle sahip olursa o yerin yedi kat boynuna geçirilir.”