Bozüyük’ün simgesi Üyüktepe baharla birlikte yeşile büründü.Bozüyük ile özdeşleşen Üyük Tepesi 2006 yılında yapılan ağaçlandırma ve fidan dikimi ile yeşil bir görüntüye kavuşmaya başlamıştı.Geçen süre içerisinde büyüyen çam ağaçları Üyüktepe’yi güzel bir görünüme kavuşturdu.
Bozüyük’ün ismi Üyüktepe’den geliyor.Boz renkli (Gri) kayalıklardan oluşan tepe bölgemizde eşi benzeri olmayan ilginç doğa şekillerinden birisi olarak göze çarpıyor.İlkel çağlardan kalma insan izleri bulunan tepede biri orta büyüklükte diğerleri ise küçük mağaracıklar bulunuyor.Zirvesinde 1960’lı yıllardan beri Atatürk silüetinin bulunduğu ışıklandırılmış bir platform bulunan Üyüktepe’nin üzerinde iki tane de kar kuyusu denilen derin çukurlar bulunuyor.
Üyüktepe’ye 2010 yılına kadar halkın çıkmasına izin veriliyordu.Ancak burada insanlar tarafından çıkarılan ot yangınları sebebi ile artık tepeye tırmanılmasına izin verilmiyor.5 Mayıs’ta kutlanan Hıdrellez günü Bozüyük Halkının yıllarca sabahın erken saatlerinde tepeye çıkarak Hıdrellez kutlamaları yaptıkları biliniyordu.Ancak hem yangın riski hemde çöplerin yoğun bırakılması nedeniyle artık Hıdıreller Şenliği için vatandaşların tepeye çıkmasına izin verilmiyor.