1. Haberler
  2. Manşet
  3. DİKKAT! BİLECİK İÇ SULARINDA AV YASAĞI BAŞLADI

DİKKAT! BİLECİK İÇ SULARINDA AV YASAĞI BAŞLADI

featured

Su ürünleri avcılığının belirli kurallar çerçevesinde yapılması amacıyla, Bilecik genelindeki iç sularda, Sazan, Yayın, Kadife, Tatlısu Kefali gibi balıkların amatör ve ticari olarak avlanması yasaklandı.

Buna göre, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca hazırlanan “4/1 numaralı Ticari ve 4/2 numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ” hükümleri gereğince; av yasağı, 15 Mart – 15 Haziran tarihleri arasını kapsayacak.

Ayrıca söz konusu tebliğler gereğince; 15 Aralık – 31 Mart tarihleri arasında Bilecik iç sularında yasak olan Turna balığı avcılığı 1 Nisan itibariyle serbest bırakılacak.

Tespit Edilen Balıkçılara Yasal İşlem Uygulanacak

Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlilerince, Emniyet, Jandarma, Orman Muhafaza teşkilatları mensuplarınca ve 1380 sayılı Su ürünleri Kanunu ile belirlenmiş koruma ve kontrolle vazifeli diğer kamu görevlilerince göl, gölet ve akarsularda gerçekleştirilecek kontrol ve denetimlerle, yasak dönemde su ürünleri avcılığı yaptığı tespit edilen balıkçılara yasal işlem uygulanacak.

Konuya ilişkin Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Bilecik halkının yasak dönemde avcılılık yapmaması önemle rica edilerek; “Ekonomik ve sürdürülebilir şekilde su ürünleri avcılığının yapılabilmesi için; İlimiz tatlı su balıklarının çoğunluğunun üreme dönemi olan 15 Mart- 15 Haziran tarihleri arasında mevcut av yasağına, vatandaşlarımızca titizlikle uyulması ve denetimle görevli kamu personeline kontroller sırasında yardımcı olunması büyük önem arz etmektedir”  ifadelerine yer verildi.;