1. Haberler
  2. Manşet
  3. Dikkat! Yağışlı Hava Geliyor

Dikkat! Yağışlı Hava Geliyor

featured

 

 
Meteoroloji'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Balkanlar'dan gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği belirtildi. Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının, bugün kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (10-12 derece) olmak üzere kuzey, iç ve batı bölgelerde, yarın iç ve doğu kesimlerde azalmasının beklendiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
"Marmara'nın kuzeyi ile Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde sağanak ve yerel gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Salı günü; Marmara'nın Doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Çankırı çevrelerinde beklenen yağışların, Bolu ve Karabük çevrelerinde kuvvetli (25-50 kg/m2), Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde çok kuvvetli ve yerel olarak şiddetli (50-100 kg/m2) olması bekleniyor.
Çarşamba günü; Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Niğde, Erzincan ve Ardahan çevrelerinde beklenen yağışların Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kuzey ilçeleri, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli (25-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın Bartın, Kastamonu, Sinop ve Samsun'un kıyı kesimleri ile Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor." 
Perşembe günü; yağışlı ve serin havanın etkisini kaybedeceğinin tahmin edildiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Karabük, Kastamonu, Tokat ve Ardahan çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği, hava sıcaklığının Batı'da 2 ila 4 derece artacağı bekleniyor.
Salı ve Çarşamba günü devam edecek kuvvetli yağışların, fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarın ve ani sıcaklık düşüşünün oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, hortum, ağaç devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, ani sıcaklık düşüşüne bağlı oluşabilecek sağlık sorunları gibi olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." CHA