Gerçekleştirilen tatbikatta yangın sireniyle bahçeye toplanan öğrenci ve öğretmenlere, yangın anında yapılması gerekenler ve uyarıcı levhalar hakkında bilgi verildi.
Düzenlenen tatbikatta senaryo gereği yangın alarmı verilerek, okulda bulunan öğrencilerin ve öğretmenlerin binadan nasıl boşaltılacağı ve tahliye edilmelerini, itfaiye ekipleri hava yastığı kullanarak görsel olarak anlattı.
Ayrıca, okul yönetimine ve öğretmenlere, yangın tüpü ve yangın söndürme teknikleri, okul bahçesinde uygulamalı olarak gösterildi.
Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, tatbikat sonunda yaptığı açıklamada bu yıl 91’ncisi kutlanan İtfaiye Haftası çerçevesinde faaliyetler yapıldığını belirtti. İtfaiye teşkilatıyla ilgili bilgiler veren Tetik, şu ifadelerde bulundu:
“İtfaiye teşkilatı temel olarak çalışma usul ve esasları, görev ve sorumlulukları Belediye İtfaiye yönetmeliğinde belirtilmiş. En temel görevi şunu da söyleyeyim belediye teşkilatının vazgeçilmez unsurlarından. Mutlaka bir belediyenin teşkilatlanabilmesi için olması gereken birimlerden birisi itfaiye teşkilatıdır. En büyük belediyeden en küçük belediyeye kadar mutlaka her belediyenin itfaiye teşkilatının bulunması zorunluluğu vardır. Şimdi itfaiyenin temel görevi daha çok belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde ama belediye sınırlarının dışında da olası bir yangınlara da müdahale etme görevi var. En temel görevi yangınlara müdahale etmek ve yangınları söndürmek ama bunun dışında doğal afetlerde olağan üstü durumlarda arama kurtarma faaliyetleri yapabiliyor, baca yangınları her çeşit araç yangını, bina yangını, iş yeri yangını gibi bu tür yangınlara müdahale ediyor. Yine su baskınlarında görev yapıyor. Görev alanı çok geniş. Biz bu hafta münasebetiyle okulumuza ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum kendilerine birlikte bir çalışma yaptık bir okulumuzda öğrencilerime okulda bulunan öğretmenlerimize itfaiye teşkilatı ve itfaiye hizmetleri ile ilgili ısa bir bilgilendirme yaptık. Bu haftanın da amacına uygun olarak daha anlamlı hafta olması münasebetiyle bu haftayı seçtik ama bu haftanın dışında da her zamana belediyemiz itfaiye müdürlüğümüz kamu kurumlarıyla fabrikalarla, okullarla çeşitli kuruluşlarla itfaiye eğitimleri ve itfaiye tatbikatları yapıyor, sadece bu haftaya has bir olay değil. Bu hafta bu günde okulumuzda yaptık. Yine bu hafta içerisinde ilk öğretim seviyesindeki okullarımızda itfaiye ile ilgili itfaiye hizmetleriyle ilgili öğrencilerimize, öğretmenlerimize bilgilendirme yaptık.”