“Küresel sömürücü işgal güçlerine karşı ulusumuzu birleştirip örgütleyerek Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’ne önderlik yapan ve kazanan, bizlere tam bağımsız, egemen, başı dik, çağdaş, demokrat bir Türkiye bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 73. Yılında saygıyla, şükranla, sevgiyle, özlemle anıyoruz.
O aramızda olmasa da; O’nun ilke ve devrimleri, O’nun kurduğu kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet hep yaşayacaktır.
Büyük Önder Atatürk’ün büyük çileler çekerek, büyük emekler harcayarak kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, emperyalist güçlerin saldırıları altındadır. Emperyalist güçlerin bir türlü içlerine sindiremedikleri, her fırsatta ırkçı, gerici ve bölücü unsurları araç olarak kullanarak yok etmeye çalıştıkları Atatürk Cumhuriyeti’ne ve kazanımlarına Türk ulusu ile bütünleşerek sahip çıkmaya kararlıyız.
Kemalist düşünce, ulusumuza ve dünyadaki emperyalist güçlerin acı çektirdiği uluslara rehber olmaya devam edecektir.
Bugün ülkemiz ve Cumhuriyet’imiz, emperyalist güçlerin maşaları olan bölücü terör tehditleri ile ve NATO-ABD-AB-Barzani eksenli politikaların uygulanması ile kaygı verici bir sürece girmiştir. NATO-ABD-AB-Barzani yolu, çıkmaz yoldur. Çıkış yolu Kemalist düşüncedir. Ulusumuz Kemalist düşünceye sıkı sıkıya sarılarak kendi geleceğini kendisi kurtaracaktır. Atatürkçü Düşünce Derneği, tam bağımsız, demokratik, laik, çağdaş cumhuriyet hukukunun egemen olduğu Türkiye mücadelesinde Büyük Türk Ulusu ile yan yana, omuz omuza olacaktır.”
Kaynak: Haber Merkezi