1. Haberler
  2. Manşet
  3. Merkez İlçe Başkanlığına Serkan Yıldırım Seçildi

Merkez İlçe Başkanlığına Serkan Yıldırım Seçildi

featured

 

Yağcı’nın kongre gündemini okuması sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na geçildi. Kongreye telgraf gönderen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mesajında “AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi’nin başarılı geçmesini diliyor, ilçemiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu vesile ile ilçe teşkilatımızda bugüne kadar görev almış, hizmet etmiş, sorumluluk üstlenmiş, başkanından mahalle veya köy temsilcisine kadar her bir arkadaşıma en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Bu kutlu yolculuk esnasında hayatını kaybetmiş arkadaşlarımız varsa onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Kongrede seçilecek kardeşlerime şimdiden başarılar diliyorum” dedi. AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ve İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, kongreye katılmayıp mesaj gönderen isimler arasında yer aldı.
Kongre esnasında mevcut ilçe başkanlığı adına konuşan ve konuşmasına “hoş geldiniz kara sevdalılar” diyerek başlayan Hasan Kapukaya konuşmasının devamında “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlığına biran evvel konuşması için herkesi duacı olmaya davet ediyorum. Üç şeyi akıldan çıkarmamamız lazım. Birincisi Şeyh Edebalı Hazretleri’nin ‘insanı yaşat ki; devlet yaşasın’, ikincisi Hazreti Mevlana’nın ‘Nerede olduğun değil, ne yaptığın önemli’, üçüncüsü de değerli başbakanımızın çok sık söylediği bir cümle var. O da ‘milletin efendisi değil, millete hizmetkar olmak için geldik’ sözüdür” dedi.
Sonrasında kürsüye gelen Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da yaptığı konuşma sırasında şu ifadeleri kullandı: “Gerçekten geçmişe bir baktığımızda ve bugünü değerlendirdiğimizde gerçek tablo ortaya çıkıyor. 2001 yıllarında ülkenin kaos ortamı içerisinde bulunduğu bir dönemde siyasetin anlamını ve değerini yitirdiği bir dönemde Türkiye semalarında ak bir güneş ortaya çıktı. Tabi ki bunlar AK Parti kadrolarıydı.
Halkımız dedi ki “bu azgın at enflasyonu sıkıntıları anca usta bir sürücü dizginler” ve dizginleri ak kadrolara ve bunların başındaki reis Recep Tayyip Erdoğan’a verdi. İşte o tarihten sonra bu ülkenin güzergahı, ak kadrolar vatan millet adına nereye sürdüyse o tarafa gitti. O günden bugüne baktığımızda o günün ülkesindeki hangi problem varsa bugün bunların hepsini çözülmüş olarak görebilirsiniz”
Seçime Başkan Adayı Serkan Yıldırım’ın sunduğu tek liste ile gidildi. 165 geçerli ve 6 boş oy neticesinde Yıldırım yeni ilçe başkanı seçildi.