Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Bilecik Milletvekili 2.sıra adayı Tacettin Güven gazetemizi ziyaret etti. Güven,sözlerine kendisini tanıtarak başlayarak; “Bilecik Gölpazarı Küçük Yenice Köylüyüm. Aynı zamanda 2 dönemdir Küçük Yenice Köy Muhtarının da oğluyum. Köyün ne olduğunu, köylünün milletin efendisi olduğunu çok iyi bilirim. Kendim aynı zamanda kanatlı hayvan sektöründeyim. Bilecik’imize bu alanda yatırımlar yaptık. Bizler 1990’dan itibaren Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş, akabinde İstanbul gibi büyük bir metropol şehirde bu davayı, bu sancağı en güzel yere taşımak için 2023 seçimlerinde de taşın altına elimizi değil bedenimizi koyduk. Takdir edersiniz ki; 15 Temmuz darbe girişiminden sorna sayın liderimiz Dr. Devlet Bahçeli, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz destek vermekte. Bizler elimizden geldiği kadarıyla liderimizin mitinglerine katılıyoruz. O mitinglerde bizlere milletvekili adayları olarak çok önemli mesajlar veriyor. Bilecik’imizde malumunuz MHP milletvekilliği yapan, bu işin duayenleri bu işi bize devretti. Bizler Bilecik’imizde şuanda şu havanın sanki 1999’daki o zamanki Milletvekilimiz Hüseyin Arabacı’nın aynı havasını şuanda yaşıyoruz” dedi.
“ŞU AN 99 RUHUNU YAŞIYORUZ”
Seçim çalışmalarından bahseden aday Güven sahada partilerine karşı teveccühlerin oldukça iyi olduğunu söyleyerek;
“Bizler köy köy, Pazar Pazar gezerken, yaşlı teyzelerimiz ve amcalarımıza kendimizi tanıtırken söylediğimiz 2 kelime oluyordu. Önümüzdeki 100 yılın seçiminde liderimiz Devlet Bahçeli, sonsuz desteğiyle Cumhurbaşkanımıza bir oy istememizi söylediği andan itibaren biz kendilerinden ilk önce Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir oy istiyoruz, akabinde MHP’yi TBMM’de layıkı vecibesiyle Milletvekili sayısını artırmak adına da MHP’ye bir oy istiyoruz. Halkımızdan çok güzel bir teveccüh var. Biz 99 ruhunu şuanda yaşatıyoruz. Gecemizi gündüzümüze kattık, ulaşılmadık hiçbir köy, kahve bırakmadık. Her mahallede, her pazarda, her evdeyiz. Kadın kollarımız da gayet güzel bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. İnşallah bizler Bilecik’imizden bu üç hilal sancağını Ankara’ya götüreceğimize inanıyoruz” dedi.
Bilecik’in sorunlarına da değinen MHP’li Güven, Bilecik’in tarım ve hayvancılık konusunda arazilerinin oldukça elverişli olduğunu, köylerde genç nüfus kalmadığını vurguladı.
“KÖYLERİMİZDE GENÇ NÜFUS KALMADI”
Güven szölerine şu şekilde devam etti: “Bilecik’imizin tarım ve hayvancılık konusunda arazisinin gayet elverişli olduğu ve yaşamış olduğumuz koronavirüs sürecinde insanların artık betonun asfaltın yenmeyeceği, eve kapandıkları zaman bir gıda ile besleneceği aşikardır. Bizler ilk hedefimiz köylerimizde şuanda genç nüfus kalmadı. Amacımız ve hedefimiz köylerimize tekrar insanları çekmek, orada üretimi artırmak. İkincisi Bilecik’imizin sanayi yönünden malumunuz Bozüyük ilçemiz bu konuda bayağı bir iyi durumda. İnşallah Osmaneli ilçesi bu yatırımlar için çok müsait artık İstanbul’un kabuğuna sığmadığı gibi bizler özellikle yatırım yapmak isteyen büyük iş adamlarının Bilecik’imize istihdam edip buradaki halkın işini de istihdam ederek gerekli yatırımın Bilecik’e yapılmasına vesile olmak istiyoruz.
Burada hem işsizliğin önüne geçmiş olacağız hemde artık Bilecik’in ismini Urfa Birecik değil, Osmanlı’nın doğduğu, 1299’da Ertuğrul Ocağı’ndan doğduğunu artık Türkiye’mize tanıtmak için elimizden geleni yapacağız”
“İDDİALIYIZ”
14 Mayıs seçimlerine ilişkin de değerlendirmede bulunan Milletvekili 2.sıra adayı Tacettin Güven;
“Bilecik’imiz Osmanlı’nın doğduğu kuruluş ve kurtuluşun beşiğidir. MHP layıkı vecibesiyle bunun en güzel dile getiren partidir. Bizim Bilecik’imizin bu konuda hassas duyguları olduğu gibi MHP’ye teveccüh göstereceği şu zamanda aşikardır. Bazı söylemler malumunuz, bizlerin kırmızı çizgisi olan her türlü PKK, PYD ve FETÖ olmakla beraber bütün terör örgütlerine en dik duruşu gösteren parti MHP’dir. MHP, 99 ruhunu şuanda da yaşıyor. Biz 99’da ve 2005’te ne kadar vatansever, ne kadar bayrak sever olduğunu gösterdik. Şuanda Bilecik’imizin insanı şunu düşünecek; Ben bir şehit dayısı olarak, 2008’de yeğenimi bu vatan için toprağa verdim. Ateş düştüğü yeri yakar malumunuz. Milliyetçilik duyguları en fazla olan Bilecik’imizin şu zamanda MHP’yi tercih edeceğine inanıyoruz, iddalıyız. Hasbelkader herkesin dediği gibi milliyetçilik duyguları kabaran vatandaşlarımızla beraber 2-0’ı biz de düşünüyoruz.” sözlerine yer verdi.
“GÖNÜL İSTER Kİ 600 MİLLETVEKİLİNİ ALALIM”
14 Mayıs sonrası Ülke genelinde ne gibi bir tablo olacağına dair de görüşlerini aktaran Güven;
“Gönül isterki 600 milletvekilini alalım. Bizlerin 55 yıllık bir partisi, geçmişi, akabinde de 5 bin 700 ülkücü şehidi olan asaletli bir parti olarak gönlümüzden bu geçer. Ülkemizi en güzel yere taşımak için. En nihayetinde, terör bizim birinci çizgimiz. Vatanımızda Türk Milletinin de takdirleriyle şuandaki mevcut sayımızı en az iki katı ve üstüne çıkartmak hedefimiz. Allah nasip ederse en az 100 milletvekiliyle mecliste olmak istiyoruz. Bu havayı da sayın genel başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin mitinglerinden de o izlenimi alıyoruz. Tabii ki takdir ve teveccüh milletimizindir.
Bu ülkenin başında sayın Cumhurbaşkanımızı tekrar görmek istiyoruz. Kalbimizden geçen en güzel akabindeki duygular bunlardır. İki liderimiz için de dua ediyoruz, onlar için de çaba sarf ediyoruz. Bizlerin inancı ben bir ortamda da dile getirmiştim, ‘okun yöneldiği yere bakarsak, okun yöneldiği yer düşman tarafından Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı gösteriyor.’ Bizler de onun yanında olduğumuza göre, bizler de okun önündeyiz. Hem o oku, hemde o oku çeken eli evvel Allah bu millet kıracaktır. 15 Mayıs sabahına Allah nasip ederse inşallah ülkemizi, Türkiye’mizi ve Türk İslam Coğrafyasını şahlanışa getirecek bir 5 sene inşallah bizleri bekliyor. Biz dünyaya şunun mesajını verdik; “Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye artık Türk-İslam davası uğruna mücadele eden bütün ülkeleri arkasına aldı, Osmanlı yeniden doğuyor. Bunun mesajını tüm dünyaya vereceğiz Allah nasip ederse inşallah.
1299’da Osmanlı’nın bir kıl çadırından doğup dünyaya 600 sene hükmettiği bu coğrafyada benim Bilecik halkımın MHP’nin bir kıl çadırdan doğup en nihayeti vecibesiyle Bilecik’imizin adının inşallah TBMM’de 3 hilal sancağıyla taçlandıracaklarına inanıyorum” dedi.
“SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR”
Son olarak Bilecikli hemşehrilerine sandığa gitmeden ve oy kullnmadan önce de mesajlar veren Güven sözlerine şu sözlerle devam etti:
“Ben Bilecik halkına 13 Mayıs gecesi ellerini vicdanlarına koymalarını, 14 Mayıs sabahı da oy kullanmaya giderken sadece şunu düşünmelerini rica ediyorum; 5 bin 700 tane ülkücü şehidi olan bir partiyiz. Bizim davamız söz konusu vatan ise gerisi teferruattır denilen bir partiyiz. Bizler hiçbir zaman PKK ile bir araya gelmedik. Ben bir şehit dayısı olarak MHP’ye sayın Bilecik halkından her bir evden oy istiyorum. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizler MHP olarak Bilecik halkından sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir oy, Allah nasip ederse MHP’ye de bir oy isteyerek yola çıktık. İlk aday olduğumuz andan itibaren bu telaffuzumuzu her zaman dile getirdik. Bizim yaşlı amcalarımız, teyzelerimiz ellerini öperken bizlere şunu söylediler; “Oğlum, sen Bilecik Milliyetçi Hareket Partisi’nin milletvekili adayısın ama bir AK Partili gibi Cumhurbaşkanımıza oy istiyorsun. Ne kadar güzel teveccüh” diyorlar. Bir AK Partili bunu bize söylüyor biz de o teyzemize amcamıza söylüyoruz ki; “Biz ahde vefa olarak sizden Cumhurbaşkanımıza bir oy, bir de MHP’ye istiyoruz” diyoruz. Takdir Bilecik’imizin güzel insanlarının, güzel halkınındır. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz şimdiden”