Bilecik Sağlık Müdürlüğünce 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında Atatürk Parkı’nda bilgilendirme standı açıldı.
Sağlık ekipleri ve Yeşilay Bilecik Şubesi Üyeleri vatandaşlara sigaranın zararları hakkında broşür dağıtımı ve karbonmonoksit ölçümü gerçekleştirdi.
Ekipler, tütün bağımlılığından kurtulmak isteyen vatandaşları Sigara Bırakma Polikliniklerine yönlendirildi.
Bilgilendirme faaliyetine Vali Vekili Akgün Corav, Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz ile birlikte İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı öncülüğünde tütün denetimi yapıldı.
“Nefesiniz dumansız, hayatınız sağlıklı” temasıyla yapılan bilgilendirmelerde “Tütün ve tütün ürünleri; kalp hastalıkları, bazı kanser türleri ve solunum yolu problemleri gibi ciddi rahatsızlıklara yol açmaktadır. Sağlıklı bir gelecek için dumansız bir hayat hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Bu kapsamda;
ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı
ALO 184 Tütün İhbar Hattı ve
Yeşil Dedektör Mobil Uygulaması
Vatandaşların hizmetindedir.” ifadeleri kullanılarak tütün ürünlerini bırakmak isteyen vatandaşlara yardımcı olabilecek hatlara yönlendirmeler yapıldı.