1. Haberler
  2. Genel
  3. T.C. BİLECİK İCRA DAİRESİ 2016/3395 ESAS

T.C. BİLECİK İCRA DAİRESİ 2016/3395 ESAS

featured

T.C.
BİLECİK
İCRA DAİRESİ
2016/3395 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Bilecik İl, Merkez İlçe, 117 Ada No, 104 Parsel No, Gazipaşa Mah./Yeniyol Mevkii Mahalle/Mevkii, 1.Bodrum Kat, 2 nolu bağımsız bölüm Bağımsız Bölüm Taşınmazın konum olarak Bilecik şehir merkezinin batı kısmında kalmaktadır. Taşınmazın bulunduğu bölgede Osmangazi İlköğretim Okulu, Balmar Alışveriş Merkezi bulunmaktadır. Taşınmaza ulaşım için Bilecik Otogarı’nın önünde bulunan Atatürk Bulvarı üzerinde kuzey yönünde 350 m. ilerlenir ve sol kolda bulunan Kurtuluş Sokağa girilerek Dedeoğlu Caddesinden 100 metre çıkılarak sol koldaki futbol sokağa girilerek ilerlendiğinde sağ kolda bulunan Yeniyol sokağa girilerek söz konusu taşınmaza ulaşılır. Taşınmaz şehrin merkezine yakınlık olarak yürüme mesafesindedir. Taşınmaz 117 ada 104 parsel üzerinde, tek taraflı bitişik nizam, betonarme kargir yapı cinsinde, bodrum + zemin + 4 normal kat olarak inşa edilen yapının zemin katında konumlu bir dairedir. Yapının bodrum katı hariç diğer tüm bağımsız bölümler mesken olarak kullanılmaktadır. Binanın ana yüzü Yeniyön sokağa bakmaktadır. Taşınmaz mutfak+2oda+wc+banyo+salondan oluşan mesken niteliğindedir. Eksik imalatlardan dolayı mesken olarak kullanılmamaktadır. Yer döşemeleri eksiklikleri vardır. Duvarlar alçı sıvalı ve boyalıdır. Islak hacim yer döşemeler seramiktir. Pencereler Pvc’dir İç kapılar panel dış kapı çelik kapıdır. Bağımsız bölüm alanı 100 m2 dir. Isıtma sistemi kombili radyatörlü ısıtma sistemidir. Binada dış yalıtım vardır. 2 numaralı bağımsız bölüm bodrum katta bulunmaktadır. PİYASADA SAHTE PARA OLAYININ ARTMASI VE İİK.NUN 9.MADDESİ UYARINCA TEMİNAT MİKTARI NAKİT OLARAK ALINMAYACAK OLUP, DOSYA NO VE T.C. NUMARASI BELİRTİLMEK ŞARTIYLA 620001500158007290519699 NOLU İBANA YATIRILMASI GEREKMEKTEDİR.İİK 114/2.MADDESİ VE AYNI KANUNUN 124/1. MADDE HÜKÜMLERİ SATIŞ ESNASINDA RESEN DEĞERLENDİRİLECEK VE DURUMA GÖRE UYGULANACAKTIR.
Adresi : Bilecik İli, Merkez İlçesi, Gazipaşa Mahallesi, Yeniyol Sokak No:15 Zemin Kat, 2 Nolu Bağımsız Bölüm Merkez / BİLECİK
Yüzölçümü : 747,94 m2
Arsa Payı : 45/2880
İmar Durumu : Var
Kıymeti : 76.500,00 TL
KDV Oranı : %1
Kaydındaki Şerhler : Diğer : Güncel tapu kaydında olduğu gibidir.
1. Satış Günü : 14/03/2017 günü 11:50 – 11:55 arası
2. Satış Günü : 18/04/2017 günü 11:50 – 11:55 arası
Satış Yeri : Bilecik Adliyesi-Zemin Kat-Çay Ocağı Öün-Bilecik –
———————————————————————————————————————–
2 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Bilecik İl, Merkez İlçe, 117 Ada No, 104 Parsel No, Gazipaşa Mah./Yeniyol Mevkii Mahalle/Mevkii, 1.Bodrum Kat, 7 nolu bağımsız bölüm Bağımsız Bölüm Taşınmazın konum olarak Bilecik şehir merkezinin batı kısmında kalmaktadır. Taşınmazın bulunduğu bölgede Osmangazi İlköğretim Okulu, Balmar Alışveriş Merkezi bulunmaktadır. Taşınmaza ulaşım için Bilecik Otogarı’nın önünde bulunan Atatürk Bulvarı üzerinde kuzey yönünde 350 m. ilerlenir ve sol kolda bulunan Kurtuluş Sokağa girilerek Dedeoğlu Caddesinden 100 metre çıkılarak sol koldaki futbol sokağa girilerek ilerlendiğinde sağ kolda bulunan Yeniyol sokağa girilerek söz konusu taşınmaza ulaşılır. Taşınmaz şehrin merkezine yakınlık olarak yürüme mesafesindedir. Taşınmaz 117 ada 104 parsel üzerinde, tek taraflı bitişik nizam, betonarme kargir yapı cinsinde, bodrum + zemin + 4 normal kat olarak inşa edilen yapının zemin katında konumlu bir dairedir. Yapının bodrum katı hariç diğer tüm bağımsız bölümler mesken olarak kullanılmaktadır. Binanın ana yüzü Yeniyön sokağa bakmaktadır. Taşınmaz mutfak+2oda+wc+banyo+salondan oluşan mesken niteliğindedir. Eksik imalatlardan dolayı mesken olarak kullanılmamaktadır. Yer döşemeleri eksiklikleri vardır. Duvarlar alçı sıvalı ve boyalıdır. Islak hacim yer döşemeler seramiktir. Pencereler Pvc’dir İç kapılar panel dış kapı çelik kapıdır. Bağımsız bölüm alanı 40 m2 dir. Isıtma sistemi kombili radyatörlü ısıtma sistemidir. Binada dış yalıtım vardır. 7 numaralı bağımsız bölüm bodrum katta bulunmaktadır. Mesken odaları arka cephe aydınlatmalarından ışık almaktadır. PİYASADA SAHTE PARA OLAYININ ARTMASI VE İİK.NUN 9.MADDESİ UYARINCA TEMİNAT MİKTARI NAKİT OLARAK ALINMAYACAK OLUP, DOSYA NO VE T.C. NUMARASI BELİRTİLMEK ŞARTIYLA 620001500158007290519699 NOLU İBANA YATIRILMASI GEREKMEKTEDİR.İİK 114/2.MADDESİ VE AYNI KANUNUN 124/1. MADDE HÜKÜMLERİ SATIŞ ESNASINDA RESEN DEĞERLENDİRİLECEK VE DURUMA GÖRE UYGULANACAKTIR.
Adresi : Bilecik İli, Merkez İlçesi, Gazipaşa Mahallesi, Yeniyol Sokak No:15 Zemin Kat, 7 Nolu Bağımsız Bölüm. Merkez / BİLECİK
Yüzölçümü : 747,94 m2
Arsa Payı : 45/2880
İmar Durumu : Var
Kıymeti : 30.600,00 TL
KDV Oranı : %1
Kaydındaki Şerhler : Diğer : Güncel tapu kaydında olduğu gibidir.
1. Satış Günü : 14/03/2017 günü 12:00 – 12:05 arası
2. Satış Günü : 18/04/2017 günü 12:00 – 12:05 arası
Satış Yeri : Bilecik Adliyesi-Zemin Kat-Çay Ocağı Önü-Bilecik –
———————————————————————————————————————–
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/3395 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.11/01/2017 (BN:18)