Bilecik Kent Konseyi Faaliyet Genel Kurulu toplantısı gerçekleştirilirken, konsey Başkanı Seyfi Özgen geniş açılı bir sunum gerçekleştirdi.
Kent Konseyi binasında; Siyasi parti il temsilcilerinin, Mahalle muhtarlarının, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve vatandaşların hazır bulunduğu toplantı, saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Özgen, “Kurulduğumuz günden bugüne 160 adet faaliyetimiz ve 200’e yakın ziyaretimiz oldu.” dedi.
Özgen konuşmasında şunları aktardı: “Kent Konseyleri 5393 Sayılı Belediye Yasasının 76. maddesine göre yerel seçimlerin kesinleşmesinden sonra 3 ay içinde kurulmak zorundadır. Bilecik Kent Konseyi 29 Kasım 2019 yılında kurulmuş olup 25 kişiden oluşmuş ve gönüllülük esasıyla faaliyet göstermektedir. Türkiye’de 1380 belediye olmasına karşın yaklaşık 200 civarında Kent Konseyi kurulmuş bulunmaktadır.
Kent Konserleri, Kent yaşamında Kent vizyonunun ve hemşirelik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık,katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışır.
Bilecik Kent Konseyi’nin doğal üyeleri kamuoyu temsilen valiliğin görevlendirdiği 10 daire müdürü, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, baro, noterler üniversite temsilcileri ve mahalle muhtarlarıdır. Kent konserlerinin kurmak zorunda olduğu meclisler bulunmaktadır. Bunlar; çocuk, gençlik, kadın ve engelliler meclisleridir. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışma ortamlarının sağlandığı, ‘ben değil biz anlayışın’ hakim olduğu ortak akılla kentin vizyonunu oluşturmaya ve insanlara dokunmaya çalıştık. Kurulduğumuz günden bugüne 160 adet faaliyetimiz ve 200’e yakın ziyaretimiz oldu.”
DETAYLARIYLA ANLATILDI
Daha sonra Başkan Özgen tarafından katılımcılara konseyin faaliyetleri hakkında geniş açılı bir sunum gerçekleştirildi.