1. Haberler
  2. Manşet
  3. Üniversite’den TEKNOFEST 2024’te Büyük Başarı 

Üniversite’den TEKNOFEST 2024’te Büyük Başarı 

Bilecik'i gururla temsil ettiler

featured
0
Paylaş

Şeyh Edebali Üniversitesi akademik paydaş olarak katkı sağladığı Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay, teknoloji festivali olan ve Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan TEKNOFEST’e katılımı ile öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmayı, teknoloji tabanlı çözümler üretmeyi ve milli teknolojilerin ilerlemesini desteklemeyi amaçlıyor.

Bu kapsamda Teknokod Takımımız, “Anka Diriliş” adlı projesiyle 2024 TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nın Afet Yönetimi Kategorisinde dikkat çekti. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nur Kuban Torun danışmanlığında faaliyet gösteren Teknokod Takımı, Bilgisayar Mühendisliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü öğrencileri; Şuranur Derin, Osman Dikmen, Şükrü Can Yiğit, Kadir Ozan Ateş, Arzu Koçhan ve Eda Turan’dan oluştu.

Deprem simülasyonunu VR teknolojisiyle birleştiren proje, 5-8 Eylül 2024 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen etkinlikte yer aldı. Düzenlenen etkinliğe Teknokod Takımı ve Genel Sekreter Yardımcısı Fakrullah Tohumcu katılım sağladı.

TEKNOFEST 2024’te tüm kategorilerde toplam 1.630.000 başvuru arasından seçilen 6514  proje arasında finale kalma başarısı gösteren Teknokod Takımı, Üniversitemizi gururla temsil etti. Proje; Antalya’da düzenlenen TEKNOFEST Akdeniz Etkinliğinde, ziyaretçiler  tarafından yoğun ilgi gördü.

“Anka Diriliş” projesi, VR teknolojisi kullanarak kullanıcıların deprem anını ve sonrasını deneyimlemelerine olanak tanıyor. Bu yenilikçi yaklaşım, afet farkındalığını artırmayı ve toplumda deprem konusunda bilinç oluşturmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Teknokod Takımından Rektör Kaplancıklı’ya Ziyaret

Yarışma sonrası Üniversitemiz Teknokod Takımı, Rektör Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı ile bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Kaplancıklı, ekibin VR destekli deprem simülasyonu oyunu olan “Anka Diriliş” projesini bizzat deneyimleyerek, projenin detayları hakkında bilgi aldı. Görüşme sırasında Teknokod Takımının başarısını takdir eden Rektörümüz, Teknofest finalistlerine Adana’da gerçekleşecek olan ödül töreni için başarılar diledi.

Teknokod Takımının elde ettiği bu başarı hem Üniversite hem de Bilecik için büyük bir gurur kaynağı oldu. Projeyle elde edilen başarı, Üniversitemizin teknoloji ve inovasyon alanındaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.