AK Parti önceki dönem Belediye Meclis üyesi Yücel Yerci, Bilecik’te AK Parti döneminde yapılan hizmetleri sıralayarak mevcut Bilecik Belediyesi yönetimine de sert çıktı.
Bilecik’te Belediye olarak ne gibi hizmetler yapıldığını da soran Yerci, “Ey CHP Belediyesi 5 yılda bizim zamanımızda yapılan ve aktif haldeki yerleri kapatıp bir süre sonra bu yerleri siz yapmış gibi gösterip kurdeleli açılışlar yapmak dışında Bilecik’e ne yaptınız?” dedi.
Yücel Yerci, açıklamasında ise şu ifadelere yer verdi:
“Kongre merkezi,Otobüs terminali, Şehir müzesi, Bien Bilgi Evi, Vadi Park(ödüllü) Aquapark, Muhtarlık binaları, Kadın spor merkezleri, Kadınlar kahvesi, Anıtlar, Park Bahçeler, Karasu ıslah çalışması, çevre yeşillendirme ve parklar yapımı, Atık su tesisi, Mezbaha, Hayvan barınağı, Bulvar, Cadde ve sokak asfaltlamasi (yama değil), İstasyon fabrika önü kavşak yapımı, İstasyon Otogar arası yeni yol yapımı, Eski taş okulun yenilenip Belediye binası yapımı, Belediye ‘ye ek bina yapımı, Edebali Türbe yanı Padişahlar şeridi, ve ek binalar Edebali türbe çevre düzenlemesi Elektrik tellerinin yeraltına alınması.
Lağım ve su hatlarının ayrılma çalışması (eskiden bu şebekeler birbirine karışıyor sular içilmez haldeydi), Belediye ‘ye araç gereç alımları, Uluslararası Tiyatro festivalleri(her sene), Çocuk şenliği (her sene), Konserler (her sene), Tüm okulların bahçe düzenlemesi ve spor kompleksi yapımı, Okullara kütüphane ve öğretmenler odası yapımı, Engelli vatandaşlarımıza su faturalarında indirim desteği, İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza maddi manevi destek hizmeti, Evi eşyası hasar görmüş vatandaşlarımıza belediyeden maddi destekler (evi yanan veya su evi su basan vb.), Öğrencilerimize eğitim desteği.
Sultanevi konağı (halkımıza; ilimize özgü yemek sunumu), Sağlık ocaklarına yer temini, Muhsin Yazıcıoğlu spor komleksi, Mahalle mahalle altyapı çalışmaları, Kreşler ve Milli Egemenlik parkı çocuk oyun parkı (kapalı ve açık alanlı), Kapalı otoparklar, Zabıta amirliği yerinin Belediye ‘ye kazandırılması, Yeni Halk Bankasının olduğu binanın yapımı, Eski Seven çarşısının yıkılarak yerine yeşil alanı daha çok olan ve kapalı yeraltı otoparkı olan Avm inşaat yapımı, Yeni kongre merkezinde haftanın her günü gençlerimize, çocuklarımıza, bayanlara yönelik etkinlikler ve eğitimler.
Tüm Bilecik’in çöp konteynerlerinin yenilenmesi (biz belediyeyi aldığımızda konteynır yerine peynir tenekeleri vardı), Bazı sokaklardaki lağım çukurlarını ana şebekeye bağlama çalışmaları ( bu yüzyılda o zaman ki belediye zamanında hala lağım cukurlari vardı), Kent orman, Bilecik hamam kompleksi, Ak parti döneminde aklimda kalan bazı yaptığımız icraatları yukarıda sıraladım.
ŞİMDİ BÜYÜK HARFLERLE YAZARAK SORUYORUM; EY CHP BELEDİYESİ 5 YILDA BİZİM ZAMANIMIZDA YAPILAN VE AKTİF HALDEKİ YERLERİ KAPATIP BİR SÜRE SONRA BU YERLERİ SİZ YAPMIŞ GİBİ GÖSTERİP KURDELELİ AÇILIŞLAR YAPMAK DIŞINDA BİLECİK’E NE YAPTINIZ? TOPLADIĞINIZ VE DEVLETTEN GELEN PARALARLA BİLECİK’E YATIRIM YERİNE REPOYAMI YATIRIM YAPTINIZ?
(Bu arada toplanan para ve devletten gelen para dediğimizde devlet bize bakmiyir diyecekler. Ruhsat harcı, su faturası, emlak vergisi, katı atık vergisi, reklam vergisi, dükkanlardan gelen kiralar, devletten gelen kişi başına verilen (nüfus sayımına göre) gelirler. Ki burdan gelen gelirden Karasu projesine belediye tarafından milyonlar ödeniyordu. Belediye CHP’ ye geçmeden 3 ay önce bu ödemenin taksitlerini de bitirmiştik.) 3 Dönem bizimle çalışan Belediye birim müdürlerimizin ve tüm Belediye personelimizin de bu çalışmalarda çok büyük payı vardır. Hepsine teşekkürü bir borç biliriz.
Paylaştığım yazıyı okuyan arkadaşlardan bazıları başka mecralarda yorum yapacaklarından dolayı lütfen paylaşımımı bir kaç kez okusun. Genel değil yerel yapılan icraatleri kaleme aldım. Saygılarımla.”