Bilecik’in İlk Çiçek Evi 30 Yaşında

 

 
Pelitözü Gölpark'ta basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Lady Çiçek Evi Sahibi Fevzi Köse, Bilecik'in ilk çiçekçisi olduklarını ve 30 yıl boyunca Bilecik halkıyla bütünleştiklerini söyledi. Köse konuyla ilgili şöyle konuştu:
“1982'inin Haziran'ından bu güne tam 30 yıldır çiçekçilik mesleği ile uğraşıyorum. Bilecik'in ilk çiçeksiyim ve günler nasıl akıp geçti anlayamadan meslekte 30 yılı doldurduk. İnşallah daha nice 30 yıllara diyorum. Çok ilginç anılarla dolu bir 30 yılı geride bıraktık.
İşyerimizi ilk açtığımız gün Bilecik'in o günkü Valisi Ahmet Elbeyli, çiçekçinin kim tarafından açıldığını öğrenmek için işyerimize bizimle tanışmaya gelmişti. O an, hayatımdaki en güzel anlardan biridir. 
1982'den bugüne Bilecik halkıyla bütünleştik, etle kemik gibi olduk. Ben Kimya Mühendisiyim. Bilecik'in o günkü koşullarında bir tane fabrikası vardı, o da kapanmıştı. Hangi işi yapalım diye düşünürken, şu anki Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Özünlü'nün önerisiyle bu işi yapmaya başladık. İyi ki başlamışım, geride 30 yılı bıraktık ve bu günlere ulaştık. Çiçekçilik mesleğini seviyorum, bundan emekli oldum ama hala devam ediyorum. Benden sonra işin başına bacanağımın oğlu Sertaç Sezer geçecek. Yola onunla devam edeceğiz.”
Bilecik'in o günkü ekonomisi ile bugünkü ekonomisini de kıyaslayan Köse, “1980'li yıllarda Hamsu Köprüsü'nden ileride sadece alay konumundan bir askeriyemiz vardı. Tek bir ev, küçük sanayi, organize sanayi yoktu. Bilecik mahrumiyet bölgesiydi. Yılın 15 günü insanlar alışveriş edebilsin diye panayırlar kurulurdu. Çok şükür Bilecik o günlerden bu günlere ulaştı. Hamsu Köprüsü'nden sonra tek ev olmayan yerde bugün iki ayrı mahalle, çok büyük bir organize sanayi bölgesi ve muhteşem bir küçük sanayi sitesi var. Bilecik gerçekten büyüdü. Büyüdükçe, ekonomi canlandıkça esnafa da yansıyor tabi. Para bir dolaşım aracıdır. Benden size, sizden ona şeklinde dolaşır. Ticaretin kuralı da budur. Ekonomi zenginleştikçe, Bilecik ekonomisi büyüdükçe paranın dolaşım hızı arttı ve esnaf sayımız da arttı. Bu nüfusa da yansıyor. Ben 1982'de işyerimi açtıktan birkaç ay geçtikten sonra Bilecik'in ilk kebapçı dükkanı açıldı. Çok büyük bir olay olmuştu. Bugün her türlü esnafımız var, bu Bilecik için bir şanstır. Yoklardan buraya gelindi.
Pelitözü Göleti için, şu anki Bilecik Valimize de sonsuz teşekkürler. Gerçekten Bilecik'e çok büyük hizmet etti. Bolu ve Abant tecrübesiyle belki Abant'ı geçecek bir kalite de gölet tesis edildi. Bu da ekonomiye canlılık kazandırıyor. Birçok esnaf buradan ekmek yiyor. Hafta sonları oturacak yer kalmıyor. Her şeyi tamamlandığında Pelitözü Göleti Türkiye çapında isim yapacak. Bunların hepsi birbiriyle bağlantılı işler. Bilecik'in taşı mermer, yaprağı ipek deriz, bunların hepsi ekonomiye dönüyor. Bilecik'in çocukları mermer fabrikaları kuruyor, entegre et tesisleri kuruyor, un fabrikaları kuruyor. Ben bunlarla iftihar ediyorum. Herkes böyle düşünmeli. Buralarda çekememezlik değil, tam tersine dayanışma ile övgü lazım. Bunlar Bilecik ekonomisine, Bilecik halkına hizmette çok büyük adımlar. Ekonomisiyle, nüfusuyla, yerleşim yerleri ile Bilecik gerçekten kabuğunu kırdı ve son 2-3 yıllık inşaat sektöründe muazzam bir patlama yaşanıyor.” dedi.
Köse, 30 sene boyunca kendilerinden dostluklarını esirgemeyen müşterilerine ve özellikle tüm Bilecik halkına teşekkür etti. ZEYNEP KILBAHRİ


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir