GARANTİ ANADOLU SOHBETLERİ

 

“BİLECİK, 4 BÖLGEYİ BİRLEŞTİREN KAVŞAK NOKTASINDA”
 
Toplantının açılışını yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere “2002 yılından bu yana, Garanti Anadolu Sohbetleri kapsamında, Türkiye’yi il il dolaşıp, ülkemizin ve gittiğimiz bölgelerin imkanlarını konuşuyor, sorunlarına çözüm önerileri geliştirmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar, 54 ilde düzenlediğimiz 72 toplantıda, 23.000’i aşkın KOBİ’yle bir araya geldik. Bu kapsamda, daha iyi bir geleceği birlikte tasarlamak üzere, Bilecik’e konuk olmaktan mutluluk duyuyoruz.
Toplantılarımız iki yönden değerli sonuçlar veriyor. Hem, gittiğimiz ilin problemlerine somut çözümler üretmek adına çok yararlı ipuçları sunuyor. Hem de, her zaman sahada olan olan bizler için sektörel ihtiyaçları öngörmek ve sorunları çözmek üzere önemli veriler sağlıyor.
10. yılına ulaşan Garanti Anadolu Sohbetleri’ni, sizlerle sadece ticari değil, aynı zamanda sizleri doğrudan dinlemek adına gerçekleştiriyoruz. Bilecik’e de yine bu amaçla geldik. Bugün burada Bilecik’in taşıdığı potansiyeli ve dönüşüm fırsatını, nasıl bir değere çevirebileceğini, birlikte tartışacağız. Sizlerin görüş ve beklentilerini duyacağız. Bilecik kısa sürede ciddi bir atılım gerçekleştirerek, Türkiye’nin önemli bir üretim ve sanayi merkezi olma yolunda ilerliyor. Üretim ölçeğini, bir adım ileri almanın eşiğinde duruyor. Bilecik, yakın bir gelecekte, dünya çapında bir merkez olma potansiyeli de taşıyor. Samimiyetimle söylüyorum, Bilecik geç kalmadan yeniden yapılanmasını tamamlayıp, kısa bir süre sonra bunu gerçekleştirebilir. Şehrin coğrafi konumu, yapılanma sürecini hızlandıracak en önemli avantajı. Bilecik, her şeyden önce Türkiye’nin 4 bölgesini birleştiren önemli bir kavşak noktasında bulunuyor. Kurulacak lojistik köy, yatırımları arttıracak, bölgenin sanayileşme sürecini hızlandıracak. Ciddi hammadde kaynağı ve bilgi birikimiyle özellikle doğal taş, seramik ve çimento sektörlerinde çarpıcı bir atılım yapabilir. Önümüzdeki günlerde, şehrin ve bölgenin hızla geliştiğine şahit olabiliriz. Yeter ki, Bilecik, elindeki bu değeri, ili bütünüyle kapsayan stratejik bir plan doğrultusunda somut projelere dönüştürebilirsin. Seramik sektöründe gerçekleştirilen kolektif kümelenmeleri geliştirerek, diğer sektörlerdeki dayanışmayı güçlendirsin. Bugün, biz de Garanti Bankası olarak, kendi payımıza düşeni yapmak amacıyla buradayız. Hazırladığımız programda, Bilecikli girişimcilere, değişik bakış açıları sunmak üzere çok değerli uzmanlarımızı bir araya getirdik. Konuşmacılarımız, belki bu kısa sürede tüm sorunlara çare olamayacak. Ancak sorunlara farklı bir yönden bakmamızı sağlayacak yeni fikirler önerecekler. Amacımız, bölgesel ekonomide beklenen canlanma ve büyümeyi sağlamak üzere bir kıvılcım yakmak… İnanıyorum ki bu kıvılcım, siz Bileciklilerin elindeki gücü tek bir şemsiye altında bir araya getirdiğinde, coşkun bir aleve dönüşecek” dedi.
 
Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat ve Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özünlü’nün katkı sağladığı toplantıda,  Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin, kurulacak Lojistik Köy’ün Bilecik ve bölgesinin kalkınmasına katkılarını ve lojistik yapılanmanın getireceği avantajların nasıl kullanılması gerektiği konusunda, Silkar Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Akbulak, şehirde ve bölgede doğal taş sektörünün gelişmesine yönelik önerileri konusunda, Organize Sanayi Bölgeleri Derneği Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, sanayiye geçiş sürecinde Bilecik’in durumu ve Organize Sanayi Bölgeleri’ni daha çekici kılacak fikirler konusunda, Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Dr. Erdal Karamercan ile VitrA Karo Genel Müdürü ve Eskişehir-Bilecik-Kütahya Seramik İş Kümesi Derneği Başkanı Zeki Şafak Ozan, Bilecik ve yöresindeki başarılı kümelenme çalışması Eskişehir-Bilecik-Kütahya Seramik İş Kümesi Derneği konusunda son olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi İİBF Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, makro ekonomi veriler ışığında, 2011’de ekonominin seyrini, global ve ulusal ekonomide bozulan ezber konusunda sunumlar yaptılar.
 


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir