Gölpazarı’nda çiftçilere eğitim

 

     Ziraat Mühendisi Metin Aydın, Belediye Pasajı'nda, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Denizli ve çiftçilerin katıldığı eğitimde, aktif olarak ağaç yapraklarının nisan ve mayıs aylarında olduğunu belirterek, kirazlarda monilya hastalığının çiçeklenme döneminde mücadelesine başlandığını bildirdi. 
     Çiftçilerin koruyucu mücadelesini aralıklarla yapması gerektiğini anlatan Aydın, ''Toprak PH'sı çok önemli, eğer toprak PH'sı 8 ve 8'in üzerinde ise bu sıkıntılı bir topraktır. İdeal toprak kullanmış olduğumuz taban gübresi 6-7 arasıdır. Eğer 7'nin üzerinde toprak PH'sı var ise gübreden neticeyi alamayız'' dedi. 
     Ziraat Mühendisi Ömer Türkali de sert çekirdekli meyve ağaçlarından kiraz ve yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarından elma, bölgede sorun haline gelen monilya ve yaprak delen hastalıklarda ne zaman mücadele yapılması, ilaçlama yaparken nelere dikkat edilmesi, doğru ilacı seçmek için nasıl bir yönteme başvurmaları, kiraz sineği ve fidan dip kurtları, elma kara lekesi ve elma iç kurdu ile ilaçlama hakkında bilgi verdi. 
     Ziraat Odası Başkanı Denizli, sert ve yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında görülen hastalık ve zararlıların tanıtımı amacıyla düzenledikleri eğitimde, mücadele yöntemleri ile teknolojik gelişmeler ve uygulama yöntemleri konularında üreticileri bilgilendirmek istediklerini söyledi. AA

 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir