HÜKÜMLÜLERİN EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Baro Başkanı Halime Aynur ve çeşitli kurumların müdürlerinin katılımıyla açılışı yapılan sergide mahkumların el işi göz nuru çalışmaları satışa çıkarıldı.

 

Sergi açılışında konuşma yapan Bilecik M Tipi Kapalı Ceza infaz Kurum Müdürü Mustafa Şen, sergi hakkında bilgi verdi.

Bilecik M Tipi Kapalı Ceza infaz Kurum’daki mahkumların il genelinde bir çok işte çalıştığını da belirten Şen, “Bilecik M Tipi Kapalı Ceza infaz Kurumun bağlı olarak faaliyet gösteren Bayırköy Açık Ceza infaz Kurumundaki mevcut hükümlüler, geçmiş dönemlerde işyurdu marifetiyle çeşitli kurum ve kuruluşlarla protokoller düzenlenerek hükümlülere iş sağlanmıştır. Başta Bilecik Valiliği olmak üzere Bilecik, Bayırköy, Vezirhan ve Osmaneli Belediyeleri ile birçok işler yapılmıştır. Halen Bilecik Belediyesine bağlı Pelitözü (Gölpark) temizliğinde 4 hükümlü, Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesine bağlı Aşağıköy fidanlık arazide 3 hükümlü çalıştırılmaktadır. Bu yerde çalışan hükümlüler, sebze ve meyve üretimi, kayın mantarı yetiştiriciliği, hububat üretimi ve yem bitkisi yetiştirilmesinde çalışmaktadırlar. 2016 yılı mayıs ayında İpek böcekçiliği yetiştirilmesinde hükümlü çalıştırılması da planlanmaktadır” dedi.

Şen’in ardından söz alan Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Bilecik M Tipi Kapalı ve Açık İnfaz Kurumu’nda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şahiner, şunları söyledi:

“Eğitim, bireyde öğrenme yaşantıları yoluyla istendik davranış değişikliği oluşturma sürecidir. Eğitim, bireyin bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimine katkıda bulunmakta ve sosyalleşmesini, kendini tanımasını, çevreyi algılamasını ve topluma uyum göstermesini sağlamaktır. Çağdaş infaz anlayışının temel amacı: eğitim öğretim çalışmaları sonucu hükümlü ve tutukluların eğitim seviyelerini yükseltmek, iş ve meslek eğitimi kursları yoluyla tahliyelerinden sonra gelir getirecek bir meslek edinmelerini sağlamak suretiyle verimli ve üretken bireyler olarak topluma iadelerini temin etmektir. Hükümlü ve tutukluların eğitimi, infazın en önemli unsuru ve nihai amacıdır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi "Cezaevlerinin terbiye. ıslah ve iş esaslarına göre düzeltilmesi yolundaki hayırlı faaliyetlerin genişletilmesi cemiyete; doğru yoldan saparak hürriyetini kaybetmiş olan binlerce vatandaşı faydalı birer uzuv olarak kazandırmaktadır.”

Protokol üyeleri konuşmaların ardından sergiyi gezerek el işleri hakkında bilgiler aldı.



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir