Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

 

Bilim Sanat Merkezi Salonu’nda gerçekleşen törende konuşma yapan Hayrat Vakfı Bilecik Temsilcisi Kadir Köse, 38’i Kur’a-ı Kerim 157’si Osmanlı Türkçesi olmak üzere toplamda 195 kursiyerin sertifika alacağını söyledi. Köse şöyle konuştu:

“Milli ve manevi değerlerimizi yayma, yaşatma ve iman etme gayesi ile hareket eden Hayrat Vakfı yerel ve uluslararası anlamda kuruluş amacı doğrultusunda faaliyetlerini yürütmektedir. Vakıf, asıl faaliyet alanı olan iman ve Kur’an hizmeti eksenli eğitim çalışmalarının yanı sıra sosyal dayanışma ve birlik şuuru çerçevesinde Türkiye genelinde bir sivil toplum çatı kuruluşu olan Türkiye Gönüllü Teşekkülleri Vakfı’nın kurucu üyesi olup halen bu vakfın mütevelli heyeti, yönetim ve icra kurulları üyesidir. Benzer şekilde uluslararası bir çatı kuruluş olan ve İslam dünyasındaki dayanışmayı, birlik ve beraberliği hedefleyen İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’nin de kurucu üyesi ve Türkiye temsilcisidir.

            Vakfımız aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı ile karşılıklı işbirliği içinde yurt genelinde Osmanlı Türkçesi ve Kuran ve tecvitli okuma kursları düzenlemek üzere imzaladığı protokol çerçevesinde tarihi ve kültürel zenginliklerimizin korunmasını ve bu değerlerimizin yeni nesillere aktarılmasını hedeflemektedir. Bu protokol kapsamında üç kıtada şefkat ve adaletle hüküm sürmüş Devlet-i Aliye’yi Osmaniye çekirdeği hükmünde olan Bilecik ilimizde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği halinde en yaygın sistemi üzerinde 4 ayrı kurs merkezimizde, 16 fedakar öğreticimizle, 17 ayrı sınıfta, 38’i Kur’an-ı Kerim, 157’si Osmanlı Türkçesi olmak üzere bu kursları başarıyla tamamlamış 195 kursiyerimize sertifika vermenin mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.”

            İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman da, “Zaman zaman hepimizin dilimizde, ‘Yalan söyleyen tarih utansın.’ sözü dolaşır. O yalan söyleyen tarihi utandırabilmek için gerçeğin ne olduğunu bilmek lazım. Bilgisayar diliyle ifade edeyim, kültürümüzde bir takım virüsler var. Virüs bilgisayara girdiği zaman fonksiyonunu yerine getiremiyor, kısa devre yapıyor. Bir başka ifade ile özellikle Stalin Rusya’sı döneminde çeşitli Türk boyları, İslam boyları mankutlaştırılmaya çalışılmıştır. Geçmişini unutturup, hafızasını boşaltıp yeni bir hafıza yükleme yoluna gidilmiştir. Bu ve benzeri kurslarımızda Şeyh Edebali’nin ifadesiyle ‘Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın.’ sözünün tam da manasını bulduğunu düşünüyorum.” dedi.

            Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleşen kurslar neticesinde tarihimize, geçmişimize, medeniyetimize yolculuk yapma şansı bulunduğunu belirtti. Başkan Yağcı şöyle devam etti: “Bunun anahtarı da dildir. Yıllardır bu bağdan koparılmışız, bunun yollarını açmak bunlara giden yolları kolaylaştırmanın hepimizin bir görevi olduğunu düşünüyorum.”

            Yapılan konuşmaların ardından kursiyerler tarafından Kur’an-ı Kerim’den bölümler okundu. Ardından yine kursiyerler tarafından Osmanlı Türkçesi’nden Şeyh Edebali’nin nasihatleri okundu. Kursiyerlere sertifikalarının verilmesinin ardından program sona erdi.ZEYNEP KILBAHRİ



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir