2015 Yılı Hayvancılık Desteklemeleri Açıklandı

Açıklamada yapılan destekler şu şekilde aktarıldı:

​Anaç sığır yetiştiriciliği desteklemesi:

Anaç sığır desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiriciler, üyesi bulunduğu yetiştirici/üretici örgütüne dilekçe ile başvurur. Yetiştirici/üretici örgütleri, kooperatifler bölge veya il üst birlikleri aracılığıyla olmak üzere üyeleri adına 1/12/2015 ile 31/12/2015 tarihleri arasında İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat eder.

Buzağı desteklemesi:

İşletmesi soy kütüğüne kayıtlı yetiştiriciler Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği aracılığıyla, ön soy kütüğüne kayıtlı olanlar ise şahsen veya üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütleri aracılığıyla İl/İlçe Müdürlüklerine 1/10/2015 – 31/12/2015 tarihleri arasında dilekçe ile müracaatta bulunurlar.

Anaç manda yetiştiriciliği desteklemesi:

Anaç manda desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiriciler, 1/11/2015 ile 31/12/2015 tarihleri arasında Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği bulunan illerde üye olanlar birlik aracılığıyla, üye olma şartlarını taşımayanlar ile birlik bulunmayan illerdeki yetiştiriciler İl/İlçe Müdürlüklerine yazılı olarak müracaat eder.

Malak desteklemesi:

Malak desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiriciler, 1/11/2015 ile 31/12/2015 tarihleri arasında Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği bulunan illerde üye olanlar birlik aracılığıyla, üye olma şartlarını taşımayanlar ile birlik bulunmayan illerdeki yetiştiriciler İl/İlçe Müdürlüklerine yazılı olarak müracaat eder.

Anaç koyun ve keçi desteklemeleri:

Desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiriciler, KKKS'de işletme ve hayvan bilgilerinin güncellenmesini sağlayarak, güncellenmiş hayvanlarının kulak numaraları listesi bulunan dilekçeyi destekleme başvurusunda bulunmak üzere 1/9/2015 – 27/11/2015 tarihleri arasında üyesi olduğu birliğe verir.

Tiftik keçisi yetiştiriciliğinin ve tiftik üretiminin desteklenmesi:

Geçici alım yerleri ve merkezlerinin açıldığı yerlerde üreticiler, Tiftikbirlik ve/veya Kooperatiflere dilekçe ile müracaat ederler.

Çiğ süt üretiminin desteklenmesi:

Desteklemeden yararlanmak isteyen üreticiler; üyesi bulunduğu yetiştirici/üretici örgütü aracılığı ile SKS'ye veri girişi için yetkilendirilmiş Süt Üretici Birliklerinin olduğu yerlerde bu birliklere, olmayan yerlerde İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat ederler.

Arılı kovan desteklemesi:

AKS bilgilerini güncelleyen arıcı, destekleme ödemesinden yararlanmak için, arılığın bulunduğu ilin İl/İlçe Müdürlüğüne 1/6/2015-10/7/2015 tarihleri arasında aşağıda belirtilen belgelerle şahsen veya üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütü aracılığı ile veya şahsen başvuruda bulunur;

Bombus arısı kullanımı desteklemesi:

2014 yılı içerisinde seralarda bombus arısı kullanan ve 31/12/2015 tarihine kadar İl/İlçe Müdürlüklerine dilekçe (Ek-6) ve koloni alımını belgeleyen fatura ile başvuruda bulunan sera üreticileri desteklemeden faydalandırılır.

İpekböceği yetiştiriciliğinin desteklenmesi:

İpekböceği yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi ve üretiminin arttırılması için yaş ipekböceği kozası üreticilerine ücretsiz dağıtılacak ipekböceği tohumunu sağlayan Bursa Koza Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Kozabirlik)'ne tohum bedeli için kutu başına, ürettiği yaş ipekböceği kozasını Kozabirlik/kooperatifleri veya faaliyet alanı kozadan flatürle ipek çekimi ve işleme olan tüzel kişilik vasıflarına haiz işletmelere satan yetiştiricilere ise kilogram başına ödeme yapılır.

Besilik erkek sığır desteklemesi:

Yıllık altı baş ve üzeri sayıda, destekleme şartlarını taşıyan erkek sığır kesimi yaptıranların, Kırmızı Et Üretici Birliklerinin bulunduğu yerlerde bu birliğe üye olmaları zorunludur. Yıl içinde daha az sayıda kesim yaptıran üreticiler ise birliğe üye olmasa da desteklemeden yararlandırılır. Üreticiler, Kırmızı Et Üretici Birliğinin olduğu yerlerde birliğe, olmadığı yerlerde ise İl/İlçe Müdürlüklerine yazılı olarak müracaat eder.

Sürü yöneticisi istihdam desteği:

Müracaatlar işletmenin kayıtlı olduğu İl/İlçe Müdürlüklerine, bu Tebliğin yayım tarihi itibari ile başlar ve 31/12/2015 tarihinde sona erer.

 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir