2022 YILI İÇİN ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılında asgari ücretin en alt rakamının 4 bin 250 lira olarak uygulanacağını, çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre rakamın yükseleceğini açıkladı ve “bu artışla, çalışanlarımızı fiyat artışları karşısında ezdirmeme kararlılığımızı ortaya koyduğumuza inanıyorum.”  dedi.

Asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisi kalkıyor

Asgari ücret artışının yüzde 50 seviyesinde gerçekleştiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bu artışla, çalışanlarımızı fiyat artışları karşısında ezdirmeme kararlılığımızı ortaya koyduğumuza inanıyorum.

Asgari ücrette tarihi bir artışı gerçekleştirirken, bunun işveren üzerindeki yükünü azaltacak adımları da ihmal etmedik. Önümüzdeki yılbaşından itibaren, asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisini kaldırıyoruz.

Bu iki verginin kalkmasıyla, işveren kesimini 450 liralık ilave bir yükten de kurtarmış oluyoruz. Bir başka ifadeyle, asgari ücrette tarihi bir artış yaparken, bunun işveren üzerindeki ilave maliyetini 450 lira aşağıya çekmiş bulunuyoruz

Hükümet olarak, asgari ücreti fevkalade yüksek bir oranda artırarak çalışanlarımızın, asgari ücretten alınan vergiyi kaldırarak işverenlerimizin yanında olduğunu gösterdik.

Böylece istihdamda, asgari ücretin artışının yol açtığı maddi külfetten kaynaklanabilecek muhtemel azalışların da önüne geçtiğimize inanıyoruz.

Daha çok çalışmak, daha çok üretmek, daha çok iş ve aş kapısı açmak, daha çok ihracat yapmak için hiçbir engel, bir mazeret bırakmama azmiyle yolumuza devam ediyoruz.

Ülkemizin ve milletimizin geleceğini ne faiz ve kur spekülatörleri, ne yeminli Türkiye düşmanları, ne de bir avuç açgözlü muhteris belirleyebilir.

Bu ülkenin geleceğini, 84 milyon hep birlikte biz belirleyeceğiz.

Bu milletin geleceğini, erkeğiyle-kadınıyla, genciyle-yaşlısıyla, işçisiyle-işvereniyle hep birlikte biz belirleyeceğiz.

Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında yakaladığımız tarihi fırsatı değerlendirmek için hep birlikte mücadele edecek, hep birlikte ter dökecek, hep birlikte fedakarlık yapacak ve nihayet hep birlikte hedeflerimize ulaşacağız.”

 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir