2023 GENÇ ”DİRİLİŞ GEZİSİ” İLE ECDADIN İZİNDE

featured

Bilecik Belediyesi ve Esenler Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen çalışma ile Esenler ilçesindeki  2023 öğrenci, “Diriliş Gezisi” kapsamında Bilecik ve Söğüt’e gezi düzenledi.

2023-genc-dirilis-gezisi-ile-ecdadin-izinde-3

Bilecik Belediyesi ve Esenler Belediyesi işbirliğinde; tarihi, milli bilincin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen geziler kapsamında ilimize gelen ikinci grup öğrenci heyeti, Bilecik ve ilçelerinin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi sahibi oldu.

2023-genc-dirilis-gezisi-ile-ecdadin-izinde-3

BİLECİK BELEDİYESİ YAŞAYAN ŞEHİR MÜZESİ ZİYARETİ 

“Diriliş Gezisi” kapsamında gerçekleştirilen gezi programında, Osmanlı İmparatorluğu’nun temellerinin atıldığı Bilecik ve Söğüt’ü gezen öğrenciler, programları kapsamında Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesini de gezme imkanı buldu.

2023-genc-dirilis-gezisi-ile-ecdadin-izinde-4

Müzedeki görsel ve diğer materyaller hakkında bilgi alan ve hatıra fotoğrafı çeken öğrenci grubu, Bilecik’in yakın dönem yüz yılı hakkında bilgiler veren ve eserleri bulunduran müze hakkında da bilgi sahibi oldu.

2023-genc-dirilis-gezisi-ile-ecdadin-izinde-1

ŞEYH EDEBALİ TÜRBESİ VE TARİH ŞERİDİ ZİYARETLERİ

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Diriliş Gezisi kapsamında öğrenciler ayrıca Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi hakkında bilgi sahibi oldu.

2023-genc-dirilis-gezisi-ile-ecdadin-izinde-2

Bilecik Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve 36 Osmanlı Padişahının kendi hayat hikayeleri ve devirlerinde yapmış olduğu icraatların anlatıldığı Tarih Şeridini ziyaret eden öğrenciler, burada bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

2023-genc-dirilis-gezisi-ile-ecdadin-izinde-5

Şeyh Edebali Türbesinde dua eden öğrencilere Bilecik Belediyesi Görevlisi Arkeolog Ertuğrul Gündüz, şehrin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi verdi.



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir