8 KİŞİLİK DEPREMZEDE AİLEYE KUCAK AÇTILAR 

featured

Bilecik Teke Yöresi Yörük Türkmen Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği, derneğin misafirhanesini Hatay Antakya’dan Bilecik’e gelen 8 kişilik afetzede aileye barınmaları için tahsis etti.

Antakya’da yaşayan Orhan ailesinin evleri Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından zarar gördü. Mehmet Karabiber ve ailesi depremin 12’inci günü kendi imkanlarıyla Bilecik’e geldi. Bilecik Valiliği Açık Kapı tarafından Bilecik Teke Yöresi Yörük Türkmen Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneğinin depremzedeler için açtığı misafirhaneye yerleştirildi. Anne ve baba olmak üzere 2’si ikiz 6 çocuk derneğin misafirhanesinde barınmaya başladı.

Dernek Başkanı Havvali Özdemir Şahin, Kahramanmaraş merkezli depremi sonrası Sağlık Müdürlüğü personeli olarak Adıyaman’a görevli gittiğini, Adıyaman’a gittiğinde de binaların yıkılmış durumda gördüğünü dile getirerek, bir çok yaralı ve cenazelerle karşılaştıklarını aktardı.

Kendisinin görevde olması nedeniyle Bilecik’teki dernek yönetimi ile irtibata geçtiğini anlatan Şahin, ”Adıyaman’dan yada diğer depremin etkilendiği illerden gelen olursa mutlaka dernek binamızın açıp, depremzedeleri misafir edilmesini ve ihtiyaçlarının da karşılanması konusunda yardımcı olmalarını istedim. Bu süre zarfında arkadaşlar bana dönüş yaptı. Valilik üzerinden işlemlerin yürütüldüğü bilgisi verildi. Dernek binamızın üç oda bir salon şeklinde bir ailenin kalabileceğini bildirdik.” dedi.

Valilikten dönüş yapıldığını ve 8 kişilik ailenin yerleştirileceğini, giderlerinin dernek tarafından karşılandığını ve misafirperverliklerinin devam ettiğini dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

”Adıyaman’daki görevimi tamamladıktan sonra üyelerimizle birlikte ailemizi ziyaret ettik. Babamız, Bilecik’teki asker arkadaşı ile iletişime geçmiş ve Bilecik’e gelmişler. Aileden herhangi bir ücret talep etmedik. Elektrik, su giderleri gibi tüm giderleri derneğimiz tarafından karşılanıyor. İhtiyaçları olduğunda da bizimle iletişime geçiyorlar. İnşallah kısa sürede devlet olarak millet olarak bu işin üstesinden geliriz. Ailemiz Bilecik’e yerleşmeyi düşünüyor. Eğer başka bir yere taşınacak olurlarsa o konuda da kendilerine yardımcı olacağız. İş konusunda da her türlü desteği vereceğiz, etrafımıza söyledik iş arıyoruz. Çocukların okul kayıtları yapıldı, onlarında yine takipçisiyiz. Burada onların yalnız olmadığı bir ortam yaratacak şekilde dernek üyeleri de çalışıyoruz. Tüm sivil toplum örgütlerinin de bu şekilde görev üstlenmesi gerekiyor. Çünkü devlet olarak millet olarak üstesinden gelinecek. Sivil toplum örgütü olarak biz elimizi taşın altına koymaktan asla geri durmadık.”

Şahin, aile ile geldiği günden itibaren görüştüğünü bildirerek, ”Ailemiz, 7,7 büyüklüğündeki ilk depremde 2 katlı binada uyku sırasında yakalanmış. Gürültülü bir sesle uyanmışlar. O Dışarıda yağmur yağıyormuş, o korkuyla ayaklarında çorap, üstlerinde bir şey olmadan dışarı çıkmışlar. Bu sırada her taraftan arabaların alarm sesleri duyulmuş. Sabaha karşı yaşanan depremde 6 çocuğunu eşini toparlayıp dışarı çıkmaları psikolojik olarak ta yıpratmış. Aile için hem psikolog hem de çocuk gelişimci ile görüşüp, ruhsal yönden de destek verilmesini sağlayacağız.” diye konuştu.

Karabiber ailenin 2 çocuğunun ilkokula, 2 çocuğunun da ortaokula yazdırıldığını ifade eden Şahin, 2 çocuklarının da dışarıdan liseyi okuduklarını sözlerine ekledi.

 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir