AHŞAP İŞLERİ ÜRETİM TESİSİ HİZMETE AÇILDI

featured

Şeyh Edebali Üniversitesi Pazaryeri Meslek Yüksekokulunda Ahşap İşleri Tasarım ve Üretim Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Koyun, Genel Sekreter Doç. Dr. Cenk Karakurt, Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay, Belediye Başkan Yardımcısı Selami Özdil, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Bşç. Recep Kuş, İlçe Emniyet Amiri Komiser Emrah Turan ve akademisyenler katıldı.

Üniversitenin ihtiyaç duyduğu ofis mobilyaları, çalışma-bilgisayar masaları, öğrenci sıraları gibi demirbaş ahşap ürünlerin üretileceği tesisin açılışında konuşan Rektör Beydemir, “Bugün hizmete açtığımız üretim tesisimiz; ortak aklın, özverili çalışmanın, daha iyiyi bulma arzusunun bir ürünündür. 928 m² alan üzerine kurulu, modern ekipmanlara sahip yüksek kaliteli bir üretim tesisi olarak üniversitemizin ihtiyaçlarını karşılayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Demirbaş Maliyetlerini Aşağıya Çekeceğiz

Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Sabır Ertekin’in makine ve teçhizatları tanıtımının ardından konuklara hitap eden Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, “Bugün hizmete açtığımız marangozhane atölyemiz; ortak aklın, özverili çalışmanın, daha iyiyi bulma arzusunun bir ürünündür. 928 m² alan üzerine kurulu, modern ekipmanlara sahip yüksek kaliteli bir üretim tesisi olacaktır.

Kısa, orta ve uzun vadeli planlamasını yaptığımız marangozhanemizde, Üniversitemizin ihtiyaç duyduğu her türlü ahşap ürünler imal edilecek olup bu üretim bize iki ana unsurda önemli faydalar sağlayacaktır. Bunlarda birincisi ihtiyaç duyulan ve satın alınan ürünlerin termin süresi, diğeri ise ürün maliyetleridir. Üniversitemizin mevcut, yeni eklenen ve eklenecek olan birimlerini hesapladığımızda bu maliyetlerin pek de azımsanmayacak tutarlar olduğunu görmekteyiz. “Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı” ilkesinden hareketle, bugün hizmete açtığımız marangozhanemiz önümüzdeki süreçte üniversitemiz için en önemli tedarik birimlerinden bir tanesi olacaktır.

Üniversitemizin Ofis Mobilyaları, Çalışma-Bilgisayar Masaları, Öğrenci Sıraları, Giyinme Dolapları ve diğer tüm demirbaş ahşap ihtiyaçları artık hem tek merkezden uygun maliyetle hem de ivedi şekilde karşılanacaktır. Üniversitemizde bundan böyle yüksek maliyetli dış alımlar yerine daha uygun maliyetli, daha kaliteli ve kendi öz varlığımız olan ürünleri tercih edeceğiz. Şartların olgunlaşması, gerekli alt yapı çalışmalarının tamamlanması, personel sayısının yeterli hale gelmesi ile bu tesis Üniversitemiz için bir katma değer oluşturacaktır.

Üniversiteler içinde bulundukları topluma yön verici, yol gösterici merkezlerdir. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi olarak bizler de ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin akademik, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan ilerlemesi için canhıraş şekilde çalışmalıyız. Gelecek nesillerin daha müreffeh bir Türkiye’de yaşaması, unutulmamalıdır ki bizlerin bugün yapacağı çalışmalarla doğru orantılıdır. Tarihten aldığımız sorumluluk ve günümüz dünyasının bize yüklediği misyon gereği geleceğimizi bilgi, bilim ve ahlak temelleri üzerine inşa etmeliyiz. Akademisyenler olarak bizlere düşen en önemli görev bilimsel bilgi ile donanımlı, ahlaki değerleri yüksek, vatan ve millet şuuru oluşmuş, kendini ifade edebilen, özgür bireyler yetiştirmektir. Kadim medeniyetimizin bizlerden beklentisi budur. Şeyh Edebali Hazretlerinin ‘Kişinin gücü, günün birinde tükenir ama bilgi yaşar. Bilginin ışığı, kapalı gözlerden bile içeri sızar, aydınlığa kavuşturur.’ Sözünde ifade ettiği gibi gelecek nesillere bırakacak mirasımız bilgi ve bilimdir.

Bu duygularla, Mevlâna Celâleddin-i Rûmi’nin ‘İyi ağaçtan talihli dal çıkar.’ Deyişinden hareketle burada işlenecek, mamüle dönüşe dönüşecek ürünlerin öncelikle üniversitemize, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamasını; açılışını yaptığımız tesisimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. ‘’ ifadelerini kullandı.

...

.........



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir