Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik örgütünün tecrübeli siyasilrinden Av. Faik Akarkarasu’dan görevden alınan İl Başkanı Ali Özdemir’e destek açıklaması geldi.
” CHP’nin görevden alınan ve kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen il başkanlarına yapılan iş, garabet, husumet ve demokrasiye ihanettir” sözleriyle tepki gösteren Akarkarasu;”diğer görevden alınmalarla birlikte ne parti hukukunda ne de demokraside yeri olmadığı açık olup, geçmiş olsun dileklerimi kamuoyuyla paylaşırım.” dedi ve şu ifadelere yer verdi:
“GÖREVDEN ALINMALARIN DEMOKRASİDE YERİ YOK”
“Demokrasinin en temel kuralı; demokratik ve şeffaf seçimlerin sonuçlarına uymak ve onu saygı ile kabul etmektir. Bu yön ile Cumhuriyet Halk Partisi mazbatasız görev yürüten, Parti Meclisi düşmüş, Merkez Yürütme Kurulu oluşmamış, hukuki süje dahi bulunmayan MYK tarafından Bilecik İl Başkanlığı da dahil olmak üzere CHP’nin görevden alınan ve kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen il başkanlarına yapılan iş, garabet, husumet ve demokrasiye ihanettir. Başta CHP Bilecik İl Başkanı Sn. Ali Özdemir’in görevden alınması, diğer görevden alınmalarla birlikte ne parti hukukunda ne de demokraside yeri olmadığı açık olup, geçmiş olsun dileklerimi kamuoyuyla paylaşırım.”