ARTIK KALP HASTALARI BAŞKA ŞEHRE GİTMİYOR 

featured

BAŞHEKİM ARIKAN: ”KARDİYOLOJİ ANABİLİM DALIMIZ GÖZ DOLDURUYOR”


Sağlık Bakanlığı ile Şeyh Edebali Üniversitesi arasında yapılan afiliasyon anlaşmasıyla Tıp Fakültesi akademisyenleri ve Bilecik Eğitim Araştırma Hastanesinde görevli uzman hekimleri ilimizde ilk defa yapılan başarılı operasyonlara imza atıyorlar.

Bilecik’te Kardiyoloji Anabilim Dalında ilk defa yapılan koroner anjiyografi, kalıcı kalp pili uygulamaları gibi başarılı operasyonlarla vatandaşların hastalıklarına sıhhat bulmalarına vesile oluyorlar. Hastanede 24 saat esasıyla çalışan kardiyoloji hekimleri ilde yaşayan vatandaşların olası kalp rahatsızlıklarında kilometrelerce uzaktaki başka bir şehre gitmelerinden kaynaklı yaşanabilecek olumsuz durumların önüne geçiyor.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Erhan Arıkan, hastalarımızın il dışına gitme zorunluluklarının mevcut kardiyoloji hekimlerinin özverili çalışmaları sayesinde birçok konuda azaldığını vurguladı.

Arıkan, “Hastanemizde daha önce yapılamayan ve donanım gerektiren özellikli işlemler artık kardiyoloji kliniğince başarıyla yapılmaya başlanmıştır. Öğretim üyesi sayısındaki artış ile de polikliniklere başvuran hastaların bekleme süresi ve randevu alma problemi büyük oranda azaltılmıştır” dedi.

Bilecik’te İlk Defa Yapılmaya Başlandı

Bilecik ilinde koroner yoğun bakım servisi ve anjiyografi ünitesi kurulmasıyla daha önce olmayan girişimsel kardiyak uygulamaların ilk kez yapılmaya başlandığını belirten Kardiyoloji Anabilim Dalında Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsa Ardahanlı, “Kliniğimiz Haziran 2022’de kurulmuş olup yaklaşık 8 aylık sürede bine yakın koroner anjiyografi uygulaması yapıldı. Bu hastaların %70’ine, balon ve stent uygulaması ile tıkalı damarların açılması amaçlı girişimsel işlemler yapıldı. Bu sayede daha öncesinde başka illere kalp krizi nedenli sevk oranı %90 oranında azalmış bulunmaktadır. Kliniğimizde 2 doçent, 1 öğretim üyesi ve 3 uzman hekimimizle beraber 7/24 saat hizmet vermekteyiz.” şeklinde konuştu.

7/24 Müdahale

Kardiyoloji Anabilim Dalında Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Çekici, “Kardiyoloji kliniğimizde 6 yoğun bakım odası yatağı, 22 kardiyoloji servis odası, 2 hasta hazırlama odası ve 1 anjiyo kateter laboratuvarı bulunmaktadır. Anjiyo laboratuvarının hizmete girmesiyle yine kadromuzun da güçlenmesi ile birlikte artık 7/24 saat boyunca kalp krizi hastalarına müdahale etmekteyiz. Böylelikle çevre illere olan sevki %90 oranında azaltmış bulunmaktayız.” ifadelerini kullandı.

 

                   



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 25 Nisan 2023, 14:24

    Bu şehrin en büyük şansı İsa hoca.

  2. Kalp krizi geçirdiğimde çok ilgilendi. sten taktı. 1 yıldır kontrole gidiyorum. Allah isa hocadan razı olsun.d