1. Haberler
  2. Manşet
  3. ATATÜRK, EBEDİYETE İRTİHALİNİN 83’ÜNCÜ YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

ATATÜRK, EBEDİYETE İRTİHALİNİN 83’ÜNCÜ YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

featured
0
Paylaş

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 83’üncü yıldönümünde törenlerle anıldı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki törende, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından anma programı gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Tuncer Özer, yaptığı konuşmada, ”Her sonbaharın solgun hüznü beraberinde büyük bir acıyı da birlikte getirir. Gerçekten de Türk insanının Atatürk’ün vefatından duyduğu acı kapanası değildir ama Türk insanı eğer Atatürk’ü anlamış, onun yaptıklarını iyi değerlendirmiş ve yolunu Atatürk çizgisinde bulmuşsa ümitsizliğe kapılmamalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

”Liderler vardır, hedefleri ufuklar içindir, milletlerinin hayat ve selametini sağlarlar. Liderler vardır hedefleri ufkun ötesini kapsar.” ifadesinde bulunan Okul Müdürü Özen, şöyle konuştu:

”Liderler, milletlerinin hayat ve selametini sağladıkları gibi diğer milletlere de örnek olurlar ve insanlık tarihindeki haklı yerini alırlar. İşte Türkün atası Mustafa Kemal Atatürk tüm bu özellikleri taşıyan bir liderdi. O, yaptığı işlerde ‘ben yaptım, ben kazandım, ben başardım’ anlayışına hiç sahip olmadı. Tüm başarılarını milletine atfetti. ”Türk milleti başardı, Türk milleti kazandı.” dedi. ”Yurtta sulh cihanda sulh” dedi. Bu anlayışı tüm dünya uluslarının özlemini çektiği bir ideal olarak varlığını sürdürmektedir. Kurduğu cumhuriyeti Türk gençliğine emanet etti. Birinci vazifesinin Türk istiklal ve cumhuriyetini muhafaza ve müdafaa etmek olduğunu söyledi. Kurduğu cumhuriyete, Türk gençliği de her geçen gün daha fazla sahip çıktı. Türk milletini sonsuz bir aşkla seven Mustafa Kemal Atatürk, milleti için her türlü zorluğa katlanmıştır. Vatanına ve milletine yüce duygularla bağlı, vatan müdafaasını her şeyin üzerinde tutan, millet sevgisi bir tutku derecesinde olan, hayatta iken ve ölümünden sonra maddi ve manevi tüm varlığını Türk milletine adamış bir devlet adamı ve komutandı. Bugün muasır medeniyet seviyesi üzerinde milli egemenliğe dayalı, güçlü bağımsız Türkiye’de yaşayan bizlerin Mustafa Kemal’i anlama noktasında yine onun sesine kulak vermesi gerektiğini düşünüyorum. ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ diyen Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle, şükranla ve rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun.”

Tören, ”Ataya Özlem” konulu sinevizyon gösterisi ve öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterisinin ardından program, ”Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesiyle sona erdi.

Programa, Belefiye Başkanı Semih Şahin, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Vali Yardımcısı Akgün Corav, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Burhanettin Erdoğan, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.