Bilecik İlçe Belediye Başkanlarından 2011 Yılı Değerlendirmesi

 

Söğüt Belediye Başkanı Osman Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında kentin gözle görülür şekilde değiştiğini, Osmanlı kültürünü yansıtmaya çalıştıklarını ve bunda da başarılı olduklarını belirterek, belediye olarak yılın 365 günü kentin kalkınması ve güzelleşmesi için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. 
Vatan sevgisinin itaatle olduğunu, bu yola hizmet için çıktıklarını ve verilen emaneti en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ettiklerini ifade eden Güneş, şöyle konuştu: 
''Osmanlı kültürüne sahip çıkmak için çalışıyoruz. Amacımız Bu kültürü bir nebzede olsa yaşamak ve gelen misafirlere yaşatmaktır. Bu kapsamda Ertuğrulgazi Mescidi çevre düzenleme çalışmaları kapsamında çevredeki evlere cephe yenileme çalışması yaparak o bölgeyi Osmanlı Sokağına dönüştürdük. 3 ayrı merkezde 17 bin metrekarelik alana park, fitness alanı, tenis kortu ve bayan spor merkezlerini hizmete sunduk. Ertuğrulgazi Caddesi üzerinde sporcu kamp eğitim binası olarak yapılan, ancak yıllardır metruk halde bulunan binayı yıkarak, yerine kültür, sanat ve konuk evi yaptık. Burası yıl içinde butik otel olarak kullanılmak üzere hizmete açıldı. Kent merkezinde daha önce belediye idari binası olarak kullanılan, ancak son 5 yıldır atıl durumda olan bina üzerinde tadilat yapılarak, sosyal yaşam merkezi olarak hizmete açıldı.'' 
Güneş, 2011 yılında cadde ve sokaklara yaklaşık 51 metrekare beton kemer taşı, mikronlu renkli, dikdörtgen ve kilitli beton parke taşı, 4 bin metrekare beton yağmur oluğuyla tamirat çalışmalarının yapıldığını anlatarak, ''2012 yılında yeni hizmetlerle görevimize devam edeceğiz. Eski otogarın bulunduğu alana belediye sarayı ve düğün salonu, ilçe girişlerine giriş kemeriyle rutin park bahçe ve yol düzenlemeleri yapacağız. Biz burada ilçemizin geleceğine yatırım yapıyoruz. Önce Allah'a sonra Söğüt'e söz verdik. Ne söz verdiysek onu ve daha iyisini yapacağız'' dedi. 
     
Pazaryeri Belediyesinin çalışmaları ve projeleri 
     
Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, ''Pazaryeri değişecek, gelişecek'' sloganıyla çıktıkları yolda hızlı adımlarla ilerlediklerini bildirdi. 
Yalçın, 3 yıllık görev süreleri boyunca insan odaklı hizmet etmeyi ilke edindiklerini, kentin gerek tarım ve hayvancılık, gerekse sanayi ve turizm alanlarında büyük bir potansiyele sahip olduğuna inandıklarını belirterek, şeffaf belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini kaydetti. 
2011 yılında yapmayı hedefledikleri projeleri tek tek hayata geçirdiklerini anlatan Yalçın, ''Vatandaşın yürümekte zorluk çektiği sokaklara 25 bin metrekare kilit parke taş döşedik, 11 bin metrekare satı kaplama yaptık. 431 metre kanalizasyon, 2 bin 150 metre içme suyu bağlantı hatlarını bitirdik. Sosyal, eğitim, spor ve imar hizmetleri alanında önemli projeler gerçekleştirdik. Yıllardır önemli sorunlarımızdan olan ilçenin ana yola bağlantılı bölümleri, kör noktalar ve ölüm virajı tabir edilen yerleri müracaatlarımız sonunda yapılmalarını sağladık'' diye konuştu. 
2012 yılında önemli projeleri gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Yalçın, şunları kaydetti: 
''Kültür varlıklarını koruma kurulunun tespit ettiği 34 ev, 2 cami ve çamaşırhanenin Kültür ve Turizm Bakanlığınca projeler kabul edilirse evlerin bakım onarımı yapılacak, daha kullanılabilir durumda gelecek ve tarihi bir ilçe konumuna gelmesi için adımlar atılmış olacak. Projeler uygulanması halinde ilçemiz tarih ve kültür turizmi bakımından önemli bir konuma gelecektir. Bu yıl büyük eksiklik olan düğün, konferans ve tiyatro salonu çalışmalarına başlayacağız. Kent ormanı projemiz düzenleme çalışmalarıyla devam edecek.'' 
     
Osmaneli Belediyesinin çalışmaları ve projeleri 
 
Osmaneli Belediye Başkanı Mehmet Isıkan, 2012 yılında tarihi evlerin restore edilmesi, tarım, sanayi ve turizmi ön plana çıkaracak projeler üzerinde yoğunlaşacaklarını söyledi. 
Isıkan, göreve geldikten sonra ilçenin sahip olduğu değerlerle markalaşma sürecinde yeni projeler geliştirmeye çalıştıklarını kaydetti. 
2005 yılından bugüne kadar proje çalışmaları tamamlanan sivil Osmanlı mimarisi eserlerin, uygulama safhasına geçildiğini ve restorasyonlarının devam ettiğini anlatan Isıkan, şu bilgilere yer verdi: 
''Restorasyonu tamamlanan sivil Osmanlı mimari eserler gelecek kuşaklara miras olarak bırakılmasının yanı sıra ilçe ekonomisine gelir getirecek. Belediye olanakları sonuna kadar seferber edilerek, ilçenin daha güzel daha yaşanabilir hale gelmesi için hizmetler devam edecek. Belediye olarak, altyapı çalışmaları tamamlanan tüm yollarda yeniden yapılandırmaya gidiliyor. Mevcut yolun kenarındaki yaya yolu ve ağaçlandırmasını ekiplerimiz yeniden planlayarak uygulamasını denetliyor. Biz hizmeti esas alan anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2011 yılı içinde 5 bin 560 metrekare kemertaşı, 35 bin 350 metrekare kilitli parke taşı, 7 bin metrekare yağmur oluğu ve 5 bin metrekare kaldırım taşı döşedik. 4 kilometre sorunlu olan alanların kanalizasyon çalışmaları, anaokulu çocuklarının istifade edeceği bir oyun grubu alt yapısıyla birlikte tamamlandı. 4 kilometre planlanan doğalgaz çalışması 8 kilometreye çıkarıldı. Atatürk Bulvarı ve çevre yol bağlantılarının elektrik alt yapı çalışmaları tamamlandı. Beton yolların tamiratı yapıldı.''
     
Etnografya Kültür Merkezi yapılacak
     
Isıkan, ilçedeki Necla Hanım Konağı restorasyonunun tamamlanmasının ardından 2012 yılı içinde Etnografya Kültür Merkezi olarak hizmete açılacağını anlatarak, ''Kilisenin kamulaştırma işlemi başladı ve tamamlandıktan sonra burayı müze olarak, Sakarya Nehri rekreasyon alanında yarım kalan projemizi devam ettirerek anfi tiyatro, oturma alanları ve satranç oyun sahası olarak hizmete sunacağız. Mevcut yapılan yolların devamı noktasında diğer cadde ve sokakların yaparak daha sağlıklı yollara kavuşturacağız. İşhanı projemiz 2012 yılının mart ayında hayata geçirilecek. Hastane yolu üzerindeki 2. etap Sakarya Nehri rekreasyon alanında spor kompleksi yapılacak'' diye konuştu. 
     
Yenipazar Belediyesinin çalışmaları ve projeleri 
     
Yenipazar Belediye Başkanı Cengiz Arıkan, 2012-2013 yıllarında halkın bugüne kadar görmediği hizmetlere kavuşacağını söyledi. 
Arıkan, göreve geldiği günden itibaren belediyenin sorunlarını çözmek için çaba sarf ettiğini belirterek, ilçe nüfusunun az oluşu ve devlete olan borçlar nedeniyle yüzde 40 kesinti olmasından dolayı yatırıma yönelik daha iyi hizmetleri yapamadıklarını kaydetti. 
Akılcı çözümlerle kaynak üretmeye çalıştıklarını anlatan Arıkan, şöyle devam etti: 
''Norm kadro ve ihtiyaç fazlası işçileri diğer kamu kuruluşlara aktarmasıyla bütçeye gelir sağladık ve bu birikim yatırıma dönüşecek. AK Parti Bilecik Milletvekilimiz Fahrettin Poyraz'ın aracılığıyla Maliye Bakanlığından hibeli 175 bin liralık tam donanımlı itfaiye aracı alındı. İlçe mezarlığı ve Çöte Mahallesi mezarlıklarının temizleme ve bakımı yapıldı.
Zafer Mahallesi çocuk parkı ve oyun alanına kavuşurken, Yeni Mahallede çocuklara yönelik oyun alanı ve sportif amaçlı daha çok kadınların yararlandığı fitness parkını yaptık. Temiz kent için caddelere çöp kutuları konuldu ve süpürge makinesi aldık. Göç olayının önlenmesi için şen piliç adına belediyenin girişimciliğinde 50-60 kişi istihdamlı piliç damızlık tesisleri kurulması için arsa temini yapıldı.
Kısa sürede inşaatına başlayacağız. Alt yapı sorunu çözülme noktasına geldi, proje tamamlandı ve yapımı için merkezi bütçeden ödenek temin edildi. Çalışkanlıkta örnek bir belediye olmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz.'' AA
 


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir