BİR DOKUNDUK BİN AH İŞİTTİK!..

Başkan Mehmet Ekici ve Antrenör Cihan Hoca ile yaptığımız söyleyişi:

 

Cihan Hoca: “Gençleri spor sahalarına çekmek için köklü çözümler gerekli”

 

Mehmet Ekici:  “Ver orayı Ertuğrulspor’a bir gelirimiz olur”

 

Cihan Hoca: “Mağlubiyetler, galibiyetler gelip geçici. Amacımız çocuklarımızı sporun içine çekmek. Buna ailelerin desteğini istiyoruz. Biz Aşağıköy, Dalakdere, İstasyon olarak elimizdeki potansiyeli kullanmaya çalışıyoruz ama elimizde bir avuç futbolcu var. Hem sporcuları, hem aileleri, hem halkımızı bu yönde potansiyelimizi çoğaltmalıyız. Bir türlü bunu başaramıyoruz, aileler bu konuda bilgisiz.

“Buraya 10-15 kişi maça geliyoruz, halbuki geldiğimiz yer 10 bin nüfuslu yer”

 Çocuklarına spor yaptırmaya, eğitmeye çalışıyoruz ama ne yazık ki gerekli desteği göremiyoruz. Buraya 10-15 kişi maça geliyoruz, halbuki geldiğimiz yer 10 bin nüfuslu yer. Bunu düzeltmemiz gerekiyor ilk baştan bunun için de büyüklerimizden yardım istiyoruz. Biz muhtarlığı temsil ediyoruz, daha muhtarlık nedir, muhtar kimdir biz bilmiyoruz. Ne yazık ki büyüklerimiz, öğretmenlerimiz, gelişmiş insanlar, sporu eski seven eskiler ne yazık ki ilgisizler. Aşağıda maç oynuyoruz bizim kendi sahamızda var 3-5 tane seyirci. Yani kime yapacağız? Niçin uğraştığımızı da biz şaşırmış durumdayız. İyiye gitmiyor, çözüm bulunmalı, toplantılar olmalı, seminerler olmalı.

“Eksik olan spor ve futbol sevgisi”

Eksik olan spor ve futbol sevgisi. Okul maçlarını da görüyoruz hiçbir şeye benzemiyor. Bence eğitmenlerimiz az. Eğitmenler çoğalmalı ki futbolcular çoğalsın.”

“Yerel yöneticilerden beklentiniz nedir” sorumuza Başkan Mehmet Ekici: “Tesisinden tut, ekonomik yardımlar. Bize bir söz verildi, saha sentetik saha olacak ama bir an önce olması lazım. Bir sürü sıkıntı hangi birini söyleyeyim. Hiçbir yerden bir yardım yok” diye cevap verdi.

Aynı sorumuza Cihan Hoca ise şöyle cevap verdi:  “Köklü bir çözüm olmalı. Biz merkez kulüpleriz, belediyeler çok güçlü. Orada bir yanlısına verilecekse oradaki büfe, ya da bir park ya da bir otopark. Getirirsin kulübe al dersin, çalıştır kardeşim. Biz onu eğitime de harcarız, malzemeye de harcarız, gerekirse kendi minibüsümüzü bile alırız.

“Kalıcı çözüm gerekli. Kaç tane kulübüz şurada?”

Bizim senede birkaç milyar lira ihtiyacımızı karşılamakla övünülmez, o hizmet değil. Kalıcı çözüm gerekli. Kaç tane kulübüz şurada? Bunu büyükler zaten vermek zorunda değil midir?

Sadece günü kurtarmak amaçlı çalışmalar, senelerden beri durum böyle. Onları da geçelim. Kısacası şunu söylemek lazım, toplumuzu, halkımızı, komşumuzu, annemizi, babamızı, çocuklarımızı tüm bireyleri bu işin içine çekmeye çalışmalıyız. Ne kadar çekersek o kadar kardır. Ben buraya 3 tane yedekle gelmemeliyim. Çocuğu alıyoruz, eğitiyoruz, 15 yaşında çocuk sağlıklı karar veremez ki. Ama buna velisi “bir dakika sen bu kararı veremezsin” demiyor. 3-5 tane idmanla maça geliyoruz, bir tane seyircimiz yok. Kime oynayacağız, kimin için yapacağız biz de anlayamadık.

“Maddiyattan öte bilimsel bir çalışma olması gerekiyor”

Maddiyattan öte bilimsel bir çalışma olması gerekiyor. O çalışma şu; Eğitmenler artmalı, halkın bu işe gönül vermeli. Gençleri spor sahalarına çekmek için köklü çözümler gerekli. Maddiyata gelince de merkez kulüpler için özellikle belediye ya da muhtar kim yapacaksa kalıcı gelire bağlamalı.”

Köklü çözümler gerekli diyen Cihan Hocanın sözlerine Mehmet Ekici’de, “Örnek, düğün salonu. Ver orayı Ertuğrulspor’a bir gelirimiz olur. Yani en uygunu düğün salonu, yeter bize. Senede nerden baksan 15-20 tane düğün oluyor. O da bizim masraflarımızı karşılar” diyerek yetkililere seslendi.

CANER ALKAN – ERHAN TOKA

 


 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir