Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’nun, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı’yı makamında ziyaret etmesinin ardından iki kurum arasında anlaşmaya imza atıldı.
Rektör Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu tarafından imzalanan iş birliği protokolü ile, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi arasında eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve akademik faaliyetler kapsamında ortak çalışmalar yürütülmesinin amaçlandığı kaydedildi.
Üç yıl süreyle geçerli olacak olan bu protokolün, kurumlar arası akademik bilgi ve deneyim paylaşımının güçlendirilmesine büyük katkı sağlayacağı aktarıldı. İmzalanan anlaşma kapsamında; yaz okulu, ortak dersler ve çift diploma programları gibi ortak müfredat geliştirme çalışmalarının karşılıklı olarak teşvik edileceği vurgulandı. Bunun yanı sıra, iş birliğine dayalı ortak proje, araştırma ve bilimsel yayınların yapılması; kongre, sempozyum, konferans gibi ortak akademik ve bilimsel faaliyetler ile sportif ve kültürel aktivitelerin düzenlenmesinin hedeflendiği ifade edildi.
İş birliği protokolünün ayrıca; fikri mülkiyet hakları gözetilerek eğitim materyallerinin paylaşımını, kısa süreli bilimsel staj amaçlı öğrenci değişimini, öğretim elemanı değişimini ve önlisans, lisans, yüksek lisans ile doktora düzeyinde öğrenci değişim programlarını da içerdiği belirtildi. İki kurum arasındaki bağları güçlendirecek olan protokolün, Mevlana Değişim Programı uyarınca yapılacak iş birliklerine de zemin hazırlamasının planlandığı aktarıldı.