DSİ Eskişehir Bölge Müdürlüğü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde “Su Yapıları” sunumu gerçekleştirdi.
Devlet Su İşleri (DSİ) 3. Bölge Müdürlüğü Havza Yönetimi, İzleme ve Tahsisler Şube Müdürü Gökhan Umur ile DSİ Bilecik 33. Şube Müdürü Mustafa Şimşek, Üniversitenin Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi.
Gerçekleştirilen etkinlikte “DSİ Faaliyetleri ve Su Yapıları” başlığı altında sunumlar yapılarak, İnşaat Mühendisliği öğrencilerine mesleki uygulamaların tanıtılması amaçlandı. Bu kapsamda, DSİ Eskişehir Bölge Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar ile Bilecik ili özelinde tamamlanan ve devam eden su yapıları projelerine ilişkin kapsamlı bilgiler paylaşıldı.
Sunumlarda; havza yönetimi faaliyetleri, barajlar, göletler, sulama tesisleri, taşkın koruma yapıları ile su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine yönelik uygulamalar ele alınarak öğrencilerin, teorik bilgilerin sahadaki uygulamalara nasıl yansıtıldığına dair örnekler üzerinden bilgilendirildi.