Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden genç sanatçıları bir araya getiren “2. Uluslararası Seramiğin Genç İzleri Seramik Yarışması”, seramik sanatının güncel eğilimlerine katkı sunmak ve genç yeteneklerin yaratıcılığını desteklemek amacıyla düzenlendi.
Yarışmada, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü öğrencileri ve mezunları uluslararası düzeyde önemli bir başarıya imza attı. Bölümün yüksek lisans öğrencileri Deniz Tutgun, “Su” adlı eseriyle üçüncülük ödülüne, yüksek lisans programı mezunlarından Nurgin Çetin ise “Benim de Hayallerim Var” başlıklı eseriyle mansiyon ödülüne layık görüldü.
Ayrıca yüksek lisans öğrencisi Belgin Albayrak Sınır, Esra Yıldırım, Muhammed Fatih Çoban “Kim Var Orada?” isimli ortak çalışmalarıyla; Seramik ve Cam Bölümü Arş. Gör. Ozan Bebek ise “Paroxysm” adlı eseriyle seçici kurul tarafından sergilenmeye değer görülen sanatçılar arasında yer aldı.
Yarışmanın sergisi, 3 Ekim 2025 tarihinde İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde sanatseverlerin katılımıyla açıldı. Türkiye’nin 15 farklı şehrinden ve 8 farklı ülkeden sanatçının yer aldığı sergi, büyük ilgi gördü.