• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Bilecik

Bu organizasyonlar devam ederse bölgemizin parlayan yıldızı olabiliriz

Gölpark Çınarbahçe’de düzenlenen yemekte Vali Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Şeyh Edebali üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Azmi Özcan,Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ve sempozyumda bulunan misafir katılımcılar, üniversite görevlileri ve öğrenciler yer aldı.

 

Dev organizasyon başarılı bir organizasyonla sona erdi

 

Üniversitenin tüm kadrolarının başarılı organizasyonuyla devam eden ve Sapanca’da yapılan dev organizasyonla ülke gündemine oturan 2 günlük sağlık sempozyumunun son gününde Sapanca’dan Bilecik’e dönen katılımcılarla beraber bir yemek organizasyonu düzenlendi. 2 gün süren sempozyumu değerlendiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, yapılan organizasyonun Bilecik’in tanıtımı adına güzel bir adım olduğunu belirtti. Nayir şunları kaydetti:

“Sağ olsun üniversitemiz önemli bir konuyu, açığı bulunan bir konuyu tespit etmiş ve güzel bir ilgi görerek yüksek katılımla bu konuyu başarıyla tamamladılar. Bu bölümde de ilimizin gezdirmeyi, ilimizin güzelliklerini misafirlerimizle paylaşmayı düşünmüşler. Bugün de bizim misafirimiz oldular burada. Hava da buna çok güzel müsaade etti. İklim olarak, bölge olarak, göletimiz olarak zannediyorum ki her şey mükemmel oldu. Gelen misafirlerimizin de ilimizden memnun olarak ayrılacağını düşünüyoruz. Başarılı çalışmalarının devamını bekliyoruz hocalarımızdan”

“İlimizin kısa süre içinde bölgemizin parlayan  şehri olması muhtemeldir”

Yapılan misafirperverlikten dolayı Vali Nayir’e teşekkür ettiğini belirten Rektör Özcan ise “Bu tür programlar bölge potansiyelini Türkiye ve dünya gündemine taşımak için çok önemli programlar. Onun için de ben de bu programa katkı sağlayan bütün üniversite personelimize, protokolümüze ve şehirdeki paydaşlarımıza, bize destek olan dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Eğer bu gelenek bu şekilde devam ederse çok kısa süre içerisinde bölgenin Marmara Bölgesinde aranılan ve parlayan bir şehir olarak karşımıza çıkması muhtemeldir. Basınımızın gösterdiği ilgiye de çok teşekkür ediyorum. Üniversite olarak bunlar bizim sorumluluklarımız o yüzden bunu görev bilinciyle yapıyoruz. Bu tür programlarda özellikle personelimle gurur duyuyorum. Kusursuz bir performans sergiliyorlar. İnşallah devletimiz, milleltimiz bu tür faaliyetlerle hak ettiği güzelliklere kavuşacaktır.” İfadelerinde bulundu.

Erdoğan sempozyumun raporlarıyla yakından ilgileniyor

Tarım Bilimleri Fakültesi Dekanı İlhan Doran, yemek organizasyonunda yaptığı açıklamada sempozyuma katılan Emine Erdoğan ‘ın  sempozyumda alınan kararların raporunu bir an önce beklediğini belirtti. Doran şöyle konuştu:

“Kısa adıyla doğal 2015 etkinliği ilimizde başladı. Daha sonra Sapanca’da devam etti. Oradaki toplantıda da buradaki gibi çok büyük bir katılım vardı. Gerek ülkemizden gerekse yurtdışından katılımcıların çok güzel sunularıyla olay gayet iyi değerlendirildi. Son değerlendirme toplantısında da bu etkinlikte yer alan tarım konusu, sağlık konusu ve diğer konuların uzmanların konularına dönük raporlar üstendi. Bu raporlar değerlendirildiğinden Cumhurbaşkanımızın eşi hanımefendiye raporlar en kısa sürede sunulacak. Bu raporların üzerine de gerekli işlemler yapılacak. Dolayısıyla insanlık tarihihnin, aynı zamanda günümüzde insanların, ülkemizin önemli bir sorunu olan sağlıklı beslenme konusunda ciddi adımlar atılarak insanalrımızın doğal beslenmesine dönük kararlar alınacaktır. Her iki etk,inliğimize de çok büyük ilgi gösterilmesi bu konunun Türkiye gündeminde en önemli konulardan birisi olduğunu göstermiştir. İlimiz adına, ilimizin tanıtılması adına da çok büyük br imkan kullanılmıştır.

Katılımcılar organizasyondan son derece memnun

Uluslar arası boyutuyla da büyük diklkat çeken sempozyuma katılan yabancı misafirler de bu sempozyumda ve Bilecik’te bulunmaktan son derece memnun olduklarını kaydetti. Amerika Michigan State Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dennis Fulbright, düzenlenen organizasyonla beraber sağlık adına Türkiye ve Amerika arasında ortak olan pek çok şey gördüğünü belirtti. Türkiye ve Amerika arasında sağlığa olan hem ilginin hem de ilgisizliğin ortak noktalarda olduğunu dile getiren Fulbright, “. Türkiye’deki insanlar artık yedikleri yiyeceğe dikkat ediyorlar. Daha çok spor ve egzersiz yapıyorlar. Sağlık alanına biraz daha önem vermeye çalışıyorlar gibi gözüküyor. Herkes dışarıya çıkıp böyle yerlerde gezmeli. Egzersiz yapmalı. Türkiye’ye ilk kez geliyorum ve bu bölgede bulunuyorum. Bilecik’i çok fazla gezme şansımız olmadı. Sadece Osmaneli ziyaretimiz oldu. Osmaneli çok güzel ve tarihi bir yer. Eski binaları, mimarisi ve insanları çok güzel. İnsanların o binaları koruma biçimine gösterdikleri özen beni çok etkiledi.

Amerika’da Michigan Üniversitesi Öğretim Üyesi Bitki ve hastalıkları üzerine çalışıyorum. Hastalık olduğu zaman sağlıklı bitkiyi elde edemezsiniz. Bitkileri ne kadar korursak hastalıklardan, biz de sağlıklı yaşamış oluruz.”dedi.

 

Haliç Üniversitesi’nden  Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Yasemin Beyhan ise gerçekleşen sempozyumun bir çok alanda faaliyet gösteren bilim dallarını bir araya getirmesi nedeniyle büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.Sempozyumdan son derece memnun bir şekilde ayrıldığını belirten Beyhan, “Bu sempozyum gerçekten hem hayvan bilimcilerin, hem ziraat bilimcilerin hem de beslenme ve diyetetik bilimcilerin bir araya geldiği çok güzel, çok yönlü bir toplantı oldu. Her bir oturum birbirinden değerliydi. Değerli bilim insanları katıldı. Konular tartışıldı. Güzel, doğal bir ortamda üstelik bu sempozyumun olması bu sempozyuma artı bir değer kattı. Burada bu sempozyumu düzenleyenlere,sayın rektörümüze ve diğer emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Bir oturum da dün sabah öğlene kadar beslenme ve diyetetik alanıyla ilgiliydi. Burada hem hastalıklarda hem de sağlıkta hem de fiziksel aktivite sporda beslenmenin önemi vurgulandı. Beslenme ve diyetetikle ilgili enine boyuna, sağlıklı beslenmeyle ilgili konular tartışıldı. Bir yönden de bu bilim adına son derece doyurucu ve verimli bir toplantı olduğunu söyleyebiliriz.”ifadelerinde bulundu.

 

Kırgızistan Manas Üniversitesi Ziraat Fakültesi  Bitki Koruma Genel Başkanı Prof. Dr. Tinatin Dööletkeldiyeva, da toprak mikrobiyolojisi üzerine çalıştığını ve bu sempozyuma toprak verimliliğini yükseltme ve doğal beslenmeye katkıda bulunmak amacıyla geldiğini ifade etti. Bu sempozyum sonucunda alınan kararları Kırgızistanda’da da kullanabileceklerini belirten Dööletkeldiyeva, “Burada uluslar arası kontaklar yapmaktan da çok mutlu oldum. Gelecekte de dostlarımızla beraber bir poje için çalışmayı düşünüyoruz. Türkiye halkına ve dostlarımıza tekrar tekrar teşekkür ediyorum.”dedi.


Reklam
Mustafa Cilali


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir