DEV YATIRIMLAR

featured

SON 14 YILDA BİLECİK’E 197,4 MİLYON TL TARIMSAL DESTEK VERİLDİ

Bilecik’te çiftçilerimize toplam 21,7 milyon TL mazot desteği verildi. Toplam 22 milyon TL gübre desteği, 40 bin TL toprak analizi desteği ödendi.

MİLLİ TARIM PROJESİ BAŞLATILDI

İklim, topoğrafya, toprak, su kısıtını dikkate alındı, 941 tarım havzası belirlendi. Havza bazında desteklenecek ürünler 3 yıllık açıklanacak, çiftçiler ekeceği ürünü üretime geçmeden belirleyecek. Yılda tek başvuru yapılacak, çiftçi fazla bürokrasiden kurtulacak.

tarim1

SUNİ TOHUMLAMA İLE HAYVANSAL ÜRETİMİ ARTTI

Hayvan ıslahında en etkili yöntem olan suni tohumlama çalışmalarına hız verildi. Bilecik’te son 14 yılda toplam 129.107 adet suni tohumlama yapılması sağlandı..

 

TMO ALIMLARI ARTTI ÇİFTÇİMİZİN YÜZÜ GÜLDÜ

Toprak Mahsulleri Ofisi ile Bilecik’te son 13 yılda 4.400 ton hububat alımı yapıldı ve karşılığında çiftçilerimize 2,4 Milyon TL ödendi. Banka ürün kartıyla ürününü teslim eden üreticilerin ürün bedelleri 10 gün gibi çok kısa bir sürede hesaplarına aktarıldı, üreticinin emeği, alın teri ziyan edilmedi. Uygulamaya koyulan randevulu sistem ile çiftçimizin günlerce sıra beklemesi önlendi.

TARIM SİGORTASI İLE ÇİFTÇİMİZİN ÜRETİMİ GÜVENCEYE KAVUŞTURULDU

Doğal afetlerden etkilenen üreticilerin mağduriyetlerini gidermek üzere 70 yıllık bir rüya olan Tarım Sigortaları uygulaması 2006 yılında başlatldı. Poliçe bedelinin %50’si hibe olarak karşılandı. Zor gününde çiftçi yalnız bırakılmadı.

tarim2

SERTİFİKALI TOHUM VE FİDAN DESTEKLERİYLE ÜRETİMDE VERİM VE KALİTE YÜKSELTİLDİ

Sertifikalı tohum ve fide/fidan kullanımı 2005 yılında, sertifikalı tohumluk üretimi 2008 yılında ilk kez destek kapsamına alındı. Bilecik’te 2005-2015 döneminde; sertifikalı tohumluk ve sertifikalı fide/fidan kullanan üreticilerimize toplam 2,3 Milyon TL destek ödendi.

TİGEM’in ürettiği kaliteli tohumluk ve damızlıklar, üreticimize ulaştırıldı. Son 13 yılda; 691 ton hububat ve 153 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı. Hayvan yetiştiricilerine 283 baş damızlık koyun tahsis edildi.

Sertifikalı tohumluk kullanımını yaygınlaştırmak ve tohumluğa kolay ulaşımı sağlamak amacıyla Bilecik’te 1 adet TİGEM bayisi oluşturuldu.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK VE EN KAPSAMLI KIRSAL KALKINMA HAMLESİ BAŞLATILDI

%50 hibeli Kırsal Kalkınma destekleri 2006 yılında başlatıldı. Tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, depolanmasına yönelik yatırımlar, makine- ekipman alımları, damla ve yağmurlama sulama sistemlerinin kurulumu desteklendi. Kırsal kalkınma için verilen 2,5 Milyon TL hibe desteği ile Bilecik’te 16 yeni tarımsal sanayi tesisi kuruldu. 143 kişiye istihdam sağlandı.

Çiftçimizin üretimde en çok kullandığı yaklaşık 40 çeşit makine-ekipmanı desteklendi. Bilecik’te 1.156 adet yeni makine-ekipmana 3,8 Milyon TL hibe desteği verildi.

tarim3

TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİF DESTEKLERİ ARTTIRILDI

Bilecik’te Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine verilen kredi desteği 13 yılda 22 kat arttırıldı. Üreticilerin birleşip güçlenmesine katkıda bulunuldu. Bilecik’te 573 ailenin üretimine destek sağlandı.

2014 Yılından itibaren Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Sübvansiyonlu Tarımsal Kredi Kapsamına alındı.

TARIM DANIŞMANLARI HİZMETE BAŞLADI

TAR-GEL projesi ile üretimin her aşamasında çiftçimizin yanında olacak Türkiye’de 10.000, Bilecik’te 49 tarım danışmanı göreve başlatldı..

Köylerde, beldelerde üreticimizin ayağına giden, onlarla omuz omuza çalışan veteriner hekim ve mühendisler ile çiftçilerimiz bilgiyle buluşturuldu.

Kaliteli, bereketli ve kazançlı bir üretim için çiftçi eğitimlerine önem ve hız verildi.

İlk kez başlatılan Sertifikalı Tarım Danışmanlığı uygulamasıyla, tarımsal danışmanlık hizmeti alan çiftçiler desteklendi.

tarim4

MERA ISLAHIYLA HAYVANCILIKTA VERİM YÜKSELTİLDİ

Daha verimli bir hayvansal üretim için mera ıslah çalışmalarına büyük önem verildi. Bilecik’te, 9 proje kapsamında 7.419 dekar alanda mera ıslah çalışması tamamlandı.. Sağlanan destekler ve tamamlanan ıslah çalışmaları ile kaliteli kaba yem ihtiyacımızın %75’ini karşılar hale geldik.

SUNİ ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ

Özel veteriner hekim uygulamasıyla suni tohumlama çalışmalarına hız verildi. Bilecik’te 2003-2015 yılları arasında toplam 114.629 adet suni tohumlama yapılması sağlandı. Böylece, yüksek verimli saf sığır ırklarının sayısı arttırıldı. Daha verimli hayvansal üretim tesis edildi. Hayvan hastalıklarıyla etkin mücadele ederek, verimli ve sağlıklı hayvansal üretim sağlandı.

DESTEK ÖDEMELERİYLE HAYVANCILIKTA BÜYÜME YAKALANDI

Büyükbaştan küçükbaşa, besiden süte, yemden arıcılığa kadar birçok alanı destek kapsamına alındı. Son 13 yılda Bilecik’te hayvancılık desteği 9 KAT ARTTIRILDI.

Bu dönemde Bilecik’e toplam 46,7 Milyon TL hayvancılık desteği verildi.

BİLECİK’E VERİLEN HAYVANCILIK DESTEKLERİ

2002: 742 Bin TL

2014: 6,9 Milyon TL

BİLECİK’TE HAYVAN SAYISI VE HAYVANSAL ÜRÜNLERDE ÖNEMLİ ARTIŞ SAĞLANDI

2002-2015 döneminde;

  • Toplam sığır sayısı 31 Bin baş’tan %29 artışla 40 Bin baş’a,
  • Kültür ırkı sığır sayısı 9 Bin baş’tan 7 artışla 24 Bin baş’a
  • Koyun sayısı 49 Bin baş’tan %71 artışla 84 Bin baş’a,
    • Keçi sayısı 24 Bin baş’tan 7 artışla 52 Bin baş’a,
  • Süt üretimi 31 Bin ton’dan %42 artışla 44 Bin ton’a yükseltildi.

İLK KEZ 2006 YILINDA DESTEK KAPSAMINA ALINAN KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK, YENİ PROJELERLE DAHA DA GELİŞTİRİİLİYOR

Koyun ve keçi yetiştiricilerimizin sürü yöneticisi (çoban) ihtiyacını karşılamak için “Sertifikalı Sürü Yöneticisi Programını” başlatıldı.

Sürü yöneticisi (çoban) kursları düzenleniyor, başarılı kursiyerlere sertifika veriliyor.

Sertifikalı çobanları çalıştıran işletmelere yılda 5.000 TL destek sağlanıyor.

TARIMSAL KREDİ KULLANIMI ARTTIRILDI

2002 yılında %59 olan tarımsal kredi faiz oranları, sıfır ile %8,25 aralığına düşürüldü, birçok tarımsal faaliyeti faiz indirimli kredi kapsamına alındı. Çiftçimiz yüksek faiz yükü altında ezdirilmedi, üretimin önü açıldı. Hayvancılık, sulama, sertifikalı tohumluk üretiminde faizsiz finansman dönemi başlatıldı. Kredi faizleri sıfırlandı. Bilecik’te son 13 yılda tarımsal kredi kullanımında 27 KAT ARTIŞ sağlandı.

BİLECİK’TE ZİRAAT BANKASI VE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ TARAFINDAN KULLANDIRILAN TOPLAM KREDİ MİKTARI

2002: 3,8 Milyon TL

2014: 103 Milyon TL

Tarım politikaları ve sağlanan kolaylıklar sayesinde çiftçimizin kullandığı kredilerin geri ödenmesinin önündeki güçlükleri en aza indirildi.

BİLECİK’TE ZİRAAT BANKASI TARAFINDAN KULLANDIRILAN TARIMSAL KREDİLERİN GERİ DÖNÜŞ ORANINI %48’DEN %98’E YÜKSELTİLDİ

ZİRAAT BANKASI

2002: % 48,35

2014: % 98,46

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ

2002: %79,93

2014: %98,17

TARIMA VERİLEN DESTEKLERDE REKOR ARTIŞ

Bilecik’te çiftçilerimize toplam 17,5 Milyon TL mazot desteği verildi. Toplam 16,6 Milyon TL gübre desteği, 33 Bin TL toprak analiz desteği ödendi. Gübre ve mazot fiyatlarındaki artıştan üreticimizin olumsuz etkilenmes önlendi. Prim ödemelerinin kapsamı genişletildi. Prim desteği verilen ürün sayısını 4’ten 17’ye çıkartıldı, üretim katlandı. Havza bazlı destek modeli başlatıldı, üretimi planlanıp destek ise ürünün en uygun yetiştiği bölgelerde ödenmeye başladı. 2002 yılında Bilecik’e verilen prim desteği 11 Bin TL iken, 2014 yılında bu miktar,2,9 Milyon TL’ye yükseltildi.. 13 yılda Bilecik’e toplam 17,2 Milyon TL prim desteği verildi.

Bilecik’e ayrılan tarımsal destek ödemeleri 13 yılda 3 KAT arttırıldı.

BİLECİK’E VERİLEN TARIMSAL DESTEKLER

2002: 4,9 MİLYON TL

2014: 16,6 MİLYON TL

2003-2015 döneminde Bilecik’e toplam 150 Milyon TL nakit destek verildi.

SON 13 YILDA BİLECİK’E 150 MİLYON TL NAKİT HİBE DESTEK VERİLDİ

Üretimden hasada, işlemeden satışa her aşamada üreticimiz desteklendi. Mazot desteği ilk kez başlatıldı. Kimyevi gübre desteği doğrudan çiftçimize ödendi. Prim destekleri, hayvancılık, tohum ve fidan, tarımsal sigorta, toprak analizi, kırsal kalkınma ve daha birçok destek ile üretim teşvik edildi. Tarımsal kredilerde faizler düşürüldü, tarımının birçok alanında üreticilerimize sıfır faizli kredi sağlandı. Güvenilir gıda, arazi toplulaştırması, tarım danışmanlığı, eğitim-yayım, Ar-Ge, zirai mücadele ve daha birçok alanda üretilen yenilikçi çözümlerle daha verimli bir zirai hayat inşa edildi.

 

 

SAĞLIK

BİLECİK’E 179 MİLYON TL SAĞLIK YATIRIMI YAPILDI

Her hekime bir oda prensibiyle muayene oda sayısı 120’ye çıkartıldı. Bu sayede muayene sayısı 555 binden 1,7 milyona ulaştı. 2002 yılında %39 olan sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı 2016 yılı itibariyle %72,5 seviyesine ulaştırıldı..

saglik1

ACİL DURUM EKİBİMİZ 7/24 GÖREVDE

Bilecik’te 112 Acil İstasyon sayısını 3’ten 11’e, 112 acil ambulans sayısını 3’ten 29’a çıkartıldı. (3 adet Kar Paletli Ambulans)

Acil durumlarda vatandaşımızın imdadına yetişmek için 112 acil servislerinde devrim niteliğinde yenilikler yapıldı.

Kar paletli ambulans, helikopter ve uçak ambulans, deniz ambulansı yatırımlarımı ile hastalarımıza her koşulda ulaşabilmenin önü açıldı.

Bilecik’te 112 Acil İstasyon sayısı 3’den 8’e, 112 Acil Ambulans sayısını ise 3’ten 17’ye çıkartıldı (4 adet Kar Paletli Ambulans)

HASTALAR, HELİKOPTER VE UÇAK AMBULANS İLE NAKLEDİLİYOR

Bilecik’te 29 hasta Helikopter Ambulansla ileri merkezlere nakil edildi.

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER HİZMETTE

Herhangi bir sağlık sorununa karşı hızlı intikal amacıyla geliştirilen hava ambulansı sistemi, gece uçuşlarıyla daha işlevsel hale getirildi.

saglik2

SAĞLIK TESİSLERİ İLE DONATILDI

2002 – 2015 yılları arasında Bilecik’in merkez ve ilçelerinde son teknoloji cihazlarla donatılmış yeni sağlık tesisleri yapıldı.

Yapılan Sağlık Tesisleri;

Osmaneli İlçe Hastanesi (50 yataklı),

Bozüyük D.H. (50 yataklı) ve Yeni blok,

Gölpazarı İlçe Hastanesi (30 yataklı),

Merkez ADSM (20 Ünit),

Yenipazar S.O.,

Merkez 1 Nolu S.O.,

İnhisar S.O.,

Bozüyük, Merkez 1 nolu S.O.,

Merkez Vezirhan S.O.,

Bozüyük Dodurga Mahallesi ASM,

Yenipazar Kükürt Sağlık Evi.

saglik3

YAPIMI DEVAM EDENSAĞLIK TESİSLERİ

  • Osmaneli Beşevler ASM
  • Söğüt Küre Sağlık Evi
  • Merkez TSM • Merkez 1 Nolu ASM

PROJE AŞAMASINDAKİ SAĞLIK TESİSLERİ

  • Merkez D.H.
  • Söğüt ASM
  • Söğüt TSM

YAPIMI PLANLANAN SAĞLIK TESİSİ

  • Bilecik Onkoloji Hastanesi

BİLECİK’E BİRİNCİ SINIF SAĞLIK HİZMETİ

2002 yılında Bilecik ili sağlık kurum ve kuruluşlarına toplam müracaat sayısı 555 Bin iken 2014 yılında 1,7 Milyon’a yükseldi. 2002 yılında aşılama oranı yüzde 85 iken 2014 yılında bu sayıyı yüzde 100’e çıkartıldı. Sağlık Hizmetlerinden Memnuniyet Oranı 2002 yılında yüzde 40 iken 2014 yılında bu oran yüzde 97’ye ulaştı.

HASTALAR EVİNDE TEDAVİ EDİLİYOR

Yatağa bağımlı hastaların, hastanede yapılması zorunlu olmayan tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının ev ortamında yapılması ve hastanede kalış sürelerinin kısaltılması amacıyla 2010 yılında “Evde Sağlık Hizmeti” uygulamasını başlatıldı. 2010 yılından bugüne Bilecik’te 2.316 hastanın evde bakım ve rehabilitasyon hizmetinden yararlanması sağlandı.

ARTIK HEPİMİZİN AİLE HEKİMİ VAR

2010 yılında yurt çapında uygulamaya koyulan aile hekimliği ile birinci basamak sağlık hizmetleri güçlendirildi.Türkiye çapında görev yapan 21.386 aile hekimi, aynı zamanda ailelerimize sağlık danışmanlığı hizmeti veriyor. 2014 itibariyle Bilecik’te 63 aile hekimi vatandaşımızın hizmetinde.

HASTANELERİMİZ ARTIK OTEL KONFORUNDA

Hastanelerimizde koğuş sisteminden konforlu oda sistemine geçildi. Yoğun bakım yatak sayısı artırıldı, vatandaşımız nitelikli sağlık hizmetiyle tanıştı. Son on üç yılda yapılan yatırımlarla hastaneler otel konforuna kavuştu.

Son on üç yılda yapılan yatırımlarla hastaneler otel konforunda. Hastanelerimizdeki koğuş sisteminden bir veya iki kişilik yatak olan, televizyonlu buzdolapli refakatçı koltuğu olan nitelikli odalara dönüştürüldü. Bilecik’te hastane yatak sayısı azalmış gibi görünmekle beraber yatak sayısının yarısı nitelikli odalara dönüştürüldü..

SAĞLIK BAKANLIĞI

Yatak Sayısı

2002: 389

2014: 355

Nitelikli Yatak Oranı

2002: Yüzde 18

2014: Yüzde 33

BİLECİK’TEN MR ve BT (TOMOGRAFİ) İÇİN HASTA SEVK EDİLMİYOR

2002 yılında Bilecik’teki Sağlık Bakanlığı hastanelerinde MR(Manyetik Rezonans) cihazı yok, 1 BT (Bilgisayarlı Tomografi) cihazı varken 2014 yılında 2 MR ve 2 BT cihazı ile vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunuluyor. Hastanelerimizde teknik donanım eksikliği kalmadı. Son teknolojiyi takip ederek tıbbi cihaz yenilemeleri ile cihaz eksikliği nedeniyle ileri merkezlere sevkler sona erdi. Bilecik’teki Sağlık Bakanlığı hastanelerinde 2002 yılında 1 USG (Ultrason), 9 Hemodiyaliz Cihazı varken 2014 yılında 8 USG, 26 Hemodiyaliz Cihazı ile vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunuluyor.

 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir