İNHİSAR BELEDİYE BAŞKANI AYHAN ÖDÜBEK: “Türkiye’de Cumhuriyet Bayramı ilk defa böyle gerçekleşiyor”

Ödübek ilçelerinde geçtiğimiz gün kurulan panayırı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını, seçimlerde vaat ettiği hamamın temellerini yakında atacağını, ilçelerine yaptıkları misafirhaneyi, Belediyeye aldığı otobüsü, İnhisar’a bir türlü açılmayan eczaneyi, ilçelerinin meşhur olan narın neden para etmediğini, İnhisar’a açılan banka şubesini anlattı. İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek’in açıklamaları:

29 Ekim akşamı halk konseri

Bizim panayırımız 3 yıldır yapılmıyor, 2011 ve 2012’de yapıldı. 2014’e kadar böyle bir şey tekerrür etmedi. Biz Söğüt festivalinde, bütün Mihalgazi panayırında bütün esnaflara kartımızı verdik, davet ettik ve meşhur narımız önemlidir. Narımızın çıktığı tarih bu tarih olduğu için panayırımızı bu tarihe aldık ve esnafın da katılımıyla panayırımızı gerçekleştiriyoruz.

29 Ekim’de, 28 Ekimde esas Eskişehir’de ve Türkiye’de Cumhuriyet Bayramı ilk defa böyle gerçekleşiyor. Böyle gerçekleşiyor derken bizim devamlı bir farkımızdır bu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yöresel çalgılarla 28’inde başlayacak, 29 Ekim akşamı 3’e kadar, 3’ten sonra da halk konserimiz olacak. 28’inde nasip kısmet olursa Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi Başkanları Yılmaz Büyükerşan ve Kazım Kurt Başkanımız teşrif edecekler panayırımızı gezip ziyarette bulunacaklar ve desteklerini verecekler. Bu konuda ben 2 başkanımıza da teşekkür ederim.

“Panayırdan sonra Allah izin verirse hamamımızın temelini atacağız”

Bizim ilk göreve geldikten sonra yaptığımız şey mezarlıkların boyanması ve mezarlıklara hat çekilip her Perşembe günleri Kur’an Yasin okutturuyoruz. Çarşımızın ortasına bir şelale yaptık. O şelale köyümüze bir renk kattı Atatürk büstüyle beraber. Sonra bir otobüs alımımız oldu, kepçemizi yeniledik. Panayırdan sonra Allah izin verirse hamamımızın temelini atacağız. Tabi buna Bahattin beyin katkıları da olacak. Kendisinin de zaten bir sözü var, devamlı söyleyip duruyor, “Şu hamamı yaptır bir an evvel sözümüzü yerine getirelim” diye.

“İnhisarımıza böyle güzel bir misafirhane kazandırdık”

Bizim misafirhanemiz sağlık ocağımızdı. Buraya Eskişehir’de kendi oteli olan Arıs Otel’in sahibi Mehmet Karaoğlu bizim buralı, Akkumlu’dur. Oteline aldığı baza ve yatakları buraya kaçtaneyse 13 tanesini hibe etti. Son tabanlarını buradan çıkan organik narları alan Polatlı’daki elitanatürel o da tabanlarını, laminent parkelerini yaptırdı. Biz de çarşaflarını, yorganlarını aldık, ısısını taktırdık, İnhisarımıza böyle güzel bir misafirhane kazandırdık. Şu anda kim gelirse gelsin 13 kişi ağırlayabilecek kapasiteli yani 4 yıldızlı bir misafirhanemiz oldu.

“Hastanemiz var ama eczanemiz yok”

Bizim eczanemiz yok. Ben göreve geldikten sonra 4 tane eczacı arkadaş getirdim. Her ne hikmetse bilemiyorum ama hastanedeki arkadaşlardan fikir alışverişinde bulunduktan sonra cayıyorlar. Ben eski eczacıyı da aradım. Aylık 50-60 milyar lira gibi bir ciro yaptığını söyledi. O eczacı arkadaşlara da dedik, gelin biz Belediye olarak gerekirse kira almayız. Bu çok önemli bir şey, hastanemiz var ama eczanemiz yok, bu bizim için bir kayıptır. Tabi bizim Eskişehir tabipler odasına bağlı olduğu için ben oraya dilekçemi verdim. Elimizden geldiği kadar uğraşıyoruz, inşallah o eczanemizi de getiririz buraya. Bu bizim için çok ihtiyaç olan bir şey. Onun için elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız ve getirmeye çalışacağız.

Bankamız yoktu. Eski Belediye Başkanı Hüseyin Ekiz zamanında başlayan bir süreçti bu Banka süreci. Sonra eski Başkanlardan Cambaz döneminde uğraşıldı. Bize nasip oldu açmak. Biz de birkaç girişimlerde bulunduk, daha sonra arkadaşlar geldi, 50 lira gibi bir rakama Belediyenin altındaki yeri verdik ve bankamızın gelmesini sağladık. Şu andaki müdürümüz de çok memnun, Söğüt’ten fazla iş yapar hale geldi.

“Nar para etmiyor, 500-600-700 lira gibi paralara gidiyor”

Nar para etmiyor, niye etmiyor nar? Esnaf fazla gelmiyor dışarıdan. Esnaf fazla gelirse bunu paraya döndürebiliriz. Tabi rekabet olursa kalite gelir, vatandaş da parasını kazanmış olur ama şu anda 2,3 tane esnafımız var. Nar olgun fiyatına gitmiyor, yani 500-600-700 lira gibi paralara gidiyor. Aslında sağlık bakımından en iyi kansere falan iyi gelen, şekere iyi gelen bir ürün. Hatta geçenlerde ben davetiye dağıtmaya gittim de Anadolu gazetesinin orada bir haberini okudum. Narın kabuğunu kurutup onu çay niyetinde kullanarak içip de bazı hastalıklara şifa oluyormuş. Bizim buraya nar suyu gibi böyle bir fabrika kurabilirsek belki narı fabrikaya geçirebiliriz, para eder ilçe para kazanmış olur. Onu da yapmamız için tabi biraz daha çalışmamız gerekiyor. Şu anda Belediyenin durumları belli. Borçsuz Belediye almadık, borçlu Belediye aldık. Tabi onların borçlarını ödemek, biraz da fırsat, imkan bulursak hizmet etmek, bir şeyleri getirebilmek bizim için önemli olan ama Belediyenin baya bir borcu var. İnşallah altından kalkacağız.

ERHAN TOKA 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir