KADIN KOMUTANDAN “YÜKSEK HIZLI TREN” NÖBETİ

Ekipte yer alan Bozüyük İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli kadın astsubay ise eline aldığı dürbün ile etrafı gözetliyor.

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde demiryolu ulaşımına büyük önem veren hükümetin YHT kapsamındaki en büyük projesi olarak göze çarpan İstanbul-Ankara hattının açılmasına günler kaldı. İlk olarak 29 Mayıs 2013 tarihinde açılması planlanan hattın açılışı, hat üzerinde yaşanan sabotaj olayları nedeniyle ertelenmişti. Son olarak 5 Temmuz’da Başbakan Erdoğan’ın açılışını yapmasıyla faaliyete geçeceği bildirilen hat üzerinde olası sabotaj olaylarına karşın jandarma ekipleri de devriyelerini sıklaştırmıştı. Son aylarda jandarmanın yaptığı denetimler, kısa sürede meyvesini verirken, hat üzerinde hırsızlık yapmaya çalışan birçok kişi yakalanarak adli mercilere teslim edilmişti.

 KADIN ASTSUBAY GECE GÜNDÜZ DEMEDEN YHT NÖBETİNDE

  Bilecik Bozüyük ilçesindeki İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ise hattın açılmasına 3 gün kala sahalarında bulunan YHT hattı üzerindeki rutin devriyelerine devam ediyor. İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli kadın bir astsubay da timiyle beraber YHT hattı üzerindeki devriyelere katılıyor. Tüm teçhizatıyla devriyeye katılan kadın astsubay, hem gece hem de gündüz belirli aralıklarla timle beraber eline aldığı dürbünü ve yaptığı kontrollerle olası bir hırsızlık olaylarına ilişkin görevini sürdürüyor. “Yüksek Hızlı Tren Hattı hepimizin malı, lütfen zarar vermeyelim” sloganıyla devriyelerini sürdüren jandarma ekipleri, hatta yakın yerleşim yerlerindeki vatandaşları da olası olumsuz olaylara karşın bilgilendirerek örnek bir davranış sergiliyor.

  Faaliyete geçmesi ile 523 kilometre uzunluğundaki Ankara-İstanbul arasındaki hatta trenin saatte 250 kilometre hızla hareket etmesi bekleniyor. Eski demiryolu ağı ile 7 saatte alınan bu iki kent arasındaki mesafenin, şuanda test sürüşleri de yapılan yeni hat ile 3 saate inmesi hedefleniyor. İHA

– Doğrudan Faaliyet Desteği Programı

BEBKA'nın 600 bin lira bütçeli "Doğrudan Faaliyet Desteği Programı"nda ise başta enerji verimliliği, yenilenebilir enerji, temiz üretim, endüstriyel simbiyoz, atık yönetimi, su, toprak ve hava kirliliği yönetimi, sektörel çevre sorunları, turizm (sağlık turizmi, eko turizm ve benzeri), Ar-Ge ve inovasyon kapasitesi ile bölgede yapılması planlanan büyük ölçekli yatırım kararlarına katkı sağlayacak fizibilite çalışmaları, öncelikli konular olarak belirlendi.

Söz konusu destek için talep edilebilecek destek tutarı asgari 25 bin, azami 75 bin lira olacak.

Her iki programa da yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, teknoloji geliştirme bölgeleri, endüstri bölgeleri, iş geliştirme merkezleri, birlikler ve kooperatifler ile bu kurum ve kuruluşların kurduğu veya ortağı olduğu işletmelerin başvurabileceği belirtildi.

Teknik Destek Programı yıl sonuna kadar açık kalacak ve başvurular, temmuz-ağustos, eylül-ekim, kasım-aralık aylarını kapsayan dönemlerde değerlendirilecek. Doğrudan Faaliyet Desteği Programı ise 28 Kasım'a kadar açık kalacak. Bu programın değerlendirmeleri de başvuru geldikçe olacak.

 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir