CHP Genel Merkezi tarafından İl Başkanlığı görevine atanan Kazım Yağmur, beraberindeki partililerle birlikte CHP Bilecik İl Başkanlığı binasına geldi. Parti binasında görevden alınan İl Başkanı Ali Özdemir ve partililer tarafından karşılanan Yağmur ile partililer arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Özdemir, “Bir mazbatanız varsa elinizde biz burayı size teslim eder gideriz. Mazbatanız varsa ibraz edin.” dedi.
Ali Özdemir: “Mazbatanız varsa burayı size teslim eder gideriz”
Parti binasında atanmış İl Başkanı Kazım Yağmur’a yönelik konuşan görevden alınan CHP Bilecik İl Başkanı Ali Özdemir, CHP’nin geleneklerine vurgu yaparak görevin ancak seçimle ve mazbatayla devredilebileceğini ifade etti.
Özdemir, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir gelenek vardır, Cumhuriyet Halk Partisi 103 yıllık bir parti olduğu için geleneklerine bağlı bir partidir. CHP’de atanmış birisinin kabul edilmesi mümkün değildir. Burada ki herkes seçilerek gelir. Bir mazbatanız varsa elinizde biz burayı size teslim eder gideriz. Mazbatanız varsa ibraz edin. Mazbatanız yoksa bize müsaade edin biz gidip İl Seçim Kurulu’na anahtarlarımızı teslim edilelim.” dedi.
Kazım Yağmur: “Bugün geri gidiyoruz, yarın yine geliriz”
Ali Özdemir’in konuşmasının ardından söz alan CHP Bilecik İl Başkanlığı görevine atanan Kazım Yağmur ise süreci parti içinde kırgınlık yaşanmaması adına uzattıklarını belirterek birlik mesajı verdi.
Yağmur, “Bizim atamamız 2 hafta önce Cuma günü yapıldı. Cumartesi günü Ali Başkanla biz istişare ettik. Bu süreci bu kadar uzatmamamızın nedeni partili arkadaşlarımızın birbirini kırmasın diye süreci uzattık. Biz bugün geri gidiyoruz yarın yine geliriz. Hepimiz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Amacımız Cumhuriyet Halk Partisi’ni bir adım ileriye taşımaktır. Elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.
Yağmur’un açıklamasının ardından partililer ile arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yaşanan tartışmanın ardından Kazım Yağmur ve beraberindekiler parti binasından ayrıldı.
Daha sonra görevden alınan CHP Bilecik İl Başkanı Ali Özdemir, beraberindeki partililerle birlikte İl Seçim Kurulu’na yürüyerek il başkanlığı anahtarını teslim etti.
Ali Özdemir: “İl Seçim Kurulu hala il başkanı olarak bizi görüyor”
İl Seçim Kurulu önünde açıklamalarda bulunan Ali Özdemir, anahtarı teslim etmek istemelerinin gerekçesini ve kurulda yaşanan süreci anlattı.
Özdemir şöyle konuştu: “2023 yılında ve 2025 yılında iki defa bu örgütün hür iradesiyle seçilmiş il başkanıyım. Elimizdeki mazbatalar bizim il başkanı olduğumuza dair il seçim kurulunun vermiş olduğu mazbatadır.
Bugün itibarıyla Mutlak Butlan heyetinin Bilecik’e atadığı bir arkadaş ya da bir ekip partiye geldiler. Partide biz “Yeni atanmış il başkanıyız” diye. Fakat bizim tanımadığımız Mutlak Butlan heyetinin atadığı şahısları da tanımıyoruz. Dolayısıyla seçilmiş bir il başkanı olarak benim yapmam gereken, bu işten sorumlu olan il seçim kuruluna anahtarları getirip teslim etmek istedik.
Arkadaşlar son derece ilgiyle karşıladılar ve verdikleri ifadelerinde hala bizim sitemizde siz il başkanı olarak gözüküyorsunuz. Biz hala sizi elinizdeki mazbatalardan dolayı il seçim kurulunun Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Özdemir’dir dediler. Basın mensupları da buna şahit oldular.
Ancak böyle bir hukuksuzlukla karşı karşıya olduğumuz için bizim muhatabımız olan anahtarı il seçim kuruluna bırakmak istedik. Onların da böyle bir uygulamalarının olmadığını, bu anahtarı alamayacaklarını, hala il başkanı olarak bizim gözü- bizim gözüktüğümüzü, dolayısıyla anahtarı alamayacaklarını söylediler ve buradan ayrılıyoruz.”





