LİSE ÖĞRENCİSİ YÖNETMENLİĞE SOYUNDU

 

Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar Metristepe'yi konu alan herhangi bir filmin olmadığını, internet sitelerinde sadece Metristepe'nin fotoğraflarından oluşan slayt gösterilerinin bulunduğunu kaydetti.
 
Metristepe'de verilen mücadelenin Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında önemli yere sahip olduğunu anlatan Çetin, ''Bu yüzden uğraş vermemiz gerektiğini düşündüm ve bir film çekmeye karar verdim. Çanakkale kadar öneme sahip Metristepe'yi bazı internet sitelerinde bu filmi yayımlayarak tüm dünyaya tanıtmak istiyorum'' dedi. 
Filmi, kendisi gibi amatörlerden oluşan 4 kişilik ekiple 2 ayda çektiklerini ifade eden Çetin, sözlerine şöyle devam etti: 
''Toplam 12 dakikalık kısa filmimiz, 13 yaşındaki bir çocuğun Kurtuluş Savaşı kitabını okurken uyumasıyla başlıyor. Rüyasında, Metristepe'yi ve oradan yatan şehidi gören genç, şehitle konuşmaya başlıyor. Şehir ona, Metristepe'de yaşananları anlatarak orada bulunan siperleri gezdiriyor. Metristepe'nin her noktasının gösterildiği filmimizin son bölümünde Türkiye'nin çeşitli noktalarından gelen engellilerin Metristepe'yi ziyareti 10. Yıl Marşı eşliğinde gösteriliyor.'' 
Çetin, en büyük hayalinin Şeyh Edebali'yi anlatan bir film çekmek olduğunu sözlerine ekledi. Mehmet Can Çetin'in ekibinde memur Engin Angılı, oğlu Ahmet Mert Angılı ve öğrenci Hamza Göl yer alıyor. 
     
     -METRİSTEPE ZAFER ANITI- 
     
Kurtuluş Savaşı'nın en çetin mücadelelerinin yapıldığı ve önemli dönüm noktalarından olan İnönü Savaşlarının kazanıldığı ve Büyük Önder Atatürk'ün ifadesiyle ''Milletin makus talihinin yenildiği yer'' olan Bozüyük'teki Metristepe'de şehitlerin anılarını yaşatmak amacıyla anıt bulunuyor. 
Anıtın yer aldığı Metristepe'de, her yıl nisan ayında anma törenleri düzenleniyor. Betonarme olarak 24 metre yüksekliğinde yapılan anıt üzerinde rölyefler, savaşa katılan birlikler ve komutanlarıyla ilgili bilgiler yer alıyor. 
Anıtın yan tarafında, savaşlarda görev alan üst düzey komutanların fotoğraflarının yer aldığı 2 adet dikdörtgen anıt ile dört bir tarafına ve anıttan ayrı İnönü Savaşları ve tarihi telgrafları içeren 4 adet rölyef, anıtın ön tarafına da iki ayrı kaide üzerinde heykeller bulunuyor. AA


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir